Drømmeåpning på 2024-sesongen

(Moss FK-Lyn 3-0) Kællane leverte varene foran 3000 tilskuere på Melløs mandag ettermiddag. Det ble folkefesten som vi drømte om i årets første serierunde.

MFK var solide og slapp ikke til mange målsjansene i løpet av de 90 minuttene på Melløs-matta. Samtidig var spillerne effektive da mulighetene bød seg. Kristian Strande sin scoring mot slutten av 1. omgang gjorde av gutta gikk i garderoben med en knepen ledelse, og etter hvilen sørget Bo Åsulv Hegland for å pynte på til 2-0. Rett før slutt havnet også innbytter Sebastian Pedersen på scoringslista.

Det ble en fortjent seier til Moss og hovedtrener Thomas Myhre kunne ikke la være å trekke på smilebåndet etter oppgjøret.

– Det var en fantastisk ramme rundt kampen, flott gressmatte og nydelig vær. Laget vartet opp med en strålende prestasjon og leverte en bunnsolid kamp. Vi fikk i pose og sekk, sa han etter kampen.

– Jeg må også få rette en stor takk til publikum. Både Lyn-tilhengerne (Bastionen) og ikke minst våre egne supportere møtte opp i hopetall. Jeg håper at vi ga dem en såpass god opplevelse at de kommer tilbake neste gang, tilføyet han.

MAGISK STEMNING: Det ble en folkefest på Melløs med over 3000 tilskuere i serieåpningen.
MAGISK STEMNING: Det ble en folkefest på Melløs med over 3000 tilskuere i serieåpningen.

På toppen av det hele fikk også to unge mossetalenter sine første minutter i OBOS-ligaen. Harald Linnebo Race og Altin Lajqi fikk totalt 25 minutter hver i serieåpningen.

– Jeg nøt hvert minutt utpå der. Det var deilig å høre på Kråkevingen, sier Lajqi, som skapte uro i Lyn-forsvaret gjentatte ganger i slutten av kampen.

Han var faktisk 3. sist på 3-0-scoringen til Sebastian Pedersen.

En som også sto stødt i rollen som midtstopper var Harald Linnebo Race.

– Det var en magisk følelse å komme inn. Det var mye bedre enn jeg trodde det skulle være, sa han med et bredt smil.

Så, med en solid 3-0-seier i premieren har MFK fått en flying start på sesongen. Kommende helg venter Levanger og Kællane håper å gjenta dagens prestasjon.

SUPER DEBUT: Altin Lajqi gjorde sine saker bra i innhoppet han fikk mot Lyn.
SUPER DEBUT: Altin Lajqi gjorde sine saker bra i innhoppet han fikk mot Lyn.