"Bamba" kom til Norge fra Zambia som 5-åring og har tilbragt de fleste årene sine i Bjørnevatn i Nord-Norge. Der ble det rikelig med spilletid for angrepsspilleren i både 3. og 4. divisjon, før reisen gikk videre til TPS i finsk eliteserie som 18-åring. Da skapte han overskrtifter i flere av Norges riksaviser som følge av proffkontrakten han fikk som tenåring.

Men koronapandemien og et trenerskifte i TPS førte til at "Bamba" ikke fikk proffeventyret han drømte om. Han pakket derfor sakene og tok turen hjem til Norge, hvor Moss FK har blitt det neste stoppestedet.

- Jeg trenger spilletid og jeg tror at Moss Fotballklubb er veldig riktig for meg nå. Jeg har hatt god dialog med Thomas Myhre (hovedtrener) og hans filosofi passer meg veldig bra. I tillegg er dette et lag og en klubb med ambisjoner, sier nysigneringen.

Den veltrente spissen fyller 20 år om bare noen få dager, og det er ingen tvil om at han har opplevd og erfart mye i fotballsammenheng så langt i livet. Muligheten han nå har fått i Moss har han ingen planer om å rote bort.

- Jeg har skrevet en 2-årskontrakt og er her for å satse fullt. Jeg har flyttet til Moss, trener flere ganger om dagen, er opptatt av kosthold og et ønske om å spille så høyt i divisjonssytemet som overhode mulig. Jeg er en spiller som alltid jobber hardt på banen, det skal det ikke være noen tvil om, fortsetter "Bamba".

Han beskriver seg selv som en spillertype med bra fysikk og som er god én mot én. I tillegg er det ingen tvil om at han har mye selvtillit og liker å utfordre seg selv på banen. Han har blant annet scoret på brassespark fra 18 meter tidligere i karrieren og er en som liker å underholde.

- Jeg har faktisk en egen feiring og gleder meg til å vise meg fram i mossedrakta. Naturgresset på Melløs passer meg også helt perfekt, smiler 19-åringen og titter rundt på stadion.

Kabamba Tumba Kalabatama er for øvrig klar til kamp førstkommende lørdag, når MFK møter Sprint-Jeløy i årets første treningskamp.