- Et ekspolsivt, glad, sint, engasjert, veldig selvstendig og omtenksomt menneske, han hadde troen og var sta nok, Nils Arne hadde ALT.

 

Dette er ord fra Einar Jan Aas om sin tidligere trener og gode venn.

 

- Nils Arne kom til Moss da klubben var helt nede. Hans filosofi og menneske fikk frem det beste i oss alle. På to år rykket vi opp i 1986 og ble seriemestere i 1987.

 

Moss Fotballklubb hadde aldri blitt seriemestere uten Nils Arne.

 

- Det var en ære å bli utpekt som kaptein under Nils Arne. Jeg kan egentlig ikke se at jeg var det naturlige førstevalget. Jeg kunne bli synlig irritert, noe som kanskje ikke var så bra. Men da sa Nils Arne: - Du har lov å være sint, men bare ett sekund på rad.

 

-Det var slik han var, kort, krevende og omtenksom.

-Nyheten om hans bortgang er fryktelig trist. Jeg vil lyse fred over Nils Arnes minne sier Einar Aas

 

A-lagets hovedtrener Thomas Myhre hadde også gleden av å bli kjent med Nils Arne.

 

-Vi var priviligerte ved at Nils Arne valgte å komme til oss. Det utviklet seg til en felles reise både for klubb og ham. Han startet sin enorme karriere her hos oss og han oppnådde reultater for klubben vi aldri hadde fått til uten ham.

-Nils Arne var sta som få, den ultimate vinner i sin metodikk og dette overførte han til spillerne. Han ble aldri mett og fornøyd, han ville alltid mer. Han var og ble en vinner i det han foretok seg, skryter Myhre.

 

-Nils Arne var klar, tydelig, engasjert, underholdenede og krevende. Dette overførte han til spillet. Vi ble klare og tydelige i spillestilen og spilte til og med underholdende fotball. Han var en tydelig leder og en stor personlighet, sier Myhre.

Bildet er forøvrig tatt ved legendens siste besøk på Melløs i 2017. 30 år etter de ble seriemestere.

Minnene er mange, og vi har mye å takke vår venn Nils Arne for.

Våre tanker går til familien.

Hvil i fred.

Tekst og foto Siv Holder