Man skulle kanskje tro at daglig leder i MFK, Bengt Eriksen, var mye av grunnen til at sisteskansen Mathias Eriksen Ranmark signerte en ny kontrakt med klubben, da Bengt Eriksen er Ranmark sin onkel.

Men den 26-årige målvakten understreker ganske så tydelig at det var spilletid og klubbens ambisjon som var hovedgrunnene.

- Det blir selvfølelig hyggelig å jobbe sammen med onkel og resten av teamet her i Moss, men signeringen hadde ingenting med ham å gjøre. Jeg var jo her først, sier 26-åringen med et smil og fortsetter:

- Jeg har fortsatt like store ambisjoner i fotballsammenheng og ønsker å spille på et høyest mulig nivå. Så isteden for å "gamble" på spilletid på et nivå over, er det bedre å fortsette her med et trenerapparat og en gruppe som jeg kjenner. Jeg vil gjøre det så bra som mulig med MFK og det er ingen tvil om at personene i klubben ønsker fremgang, forteller Mathias Eriksen Ranmark.

God kombinasjon

Den solide keeperen har flere år bak seg i Molde, men som følge av en del uheldige skader, gikk det ikke helt som ønsket i eliteserieklubben. Men på utlån til MFK i 2021 leverte Ranmark meget solid og er nå superklar for oppgaven som venter i år. 

I tillegg har han flyttet tilbake til hjembyen Oslo og om kort tid skal han flytte sammen med kjæresten for første gang. Det meste er med andre ord på stell nå - både på og utenfor banen.

- Det er litt godt å flytte tilbake igjen. Kjæresten min og jeg har bodd fra hverandre i 5 år og 1. juni fullfører hun utdanningen sin i Bergen og flytter hit. Så det er ingen tvil om at pakka her blir bra for meg. Man skal ha det bra på og utenfor banen, sier keeperen.

Skryter av nevøen

Daglig leder Bengt Eriksen kjenner Mathias godt, både som person og fotballspiller. Han vet med andre ord at Ranmark er en knallsignering for Moss Fotballklubb.

- Mathias er en fin fyr og er godt oppdratt. I tillegg er han i en fin alder og har lyst til å vise seg fram. Han har også et godt utgangspunkt med tanke på at han spilte her i fjor. Jeg tror fortsatt at kontinuitet har noe for seg i fotball, for du må kunne kjenne medspillerne dine for å kunne prestere best mulig, sier Eriksen, som for øvrig har hatt en fin start i sin nye jobb på Melløs.

De første to ukene har på ingen måte vært rolige.

- Den første tiden har vært interessant. Det har dukket opp mennesker som jeg skal forholde meg til og noen problemstillinger jeg ikke var klar over. Jeg setter meg nå inn i situasjonen og skal fram til 1. februar skaffe meg et ordentlig inntrykk. Jeg er nok litt bedagelig anlagt, men når jeg først begynner med noe, vil jeg ha det gjort, forteller han.

- Et positivt inntrykk jeg har fått her i MFK, er at det er mange som vil veldig mye. Så blir det min og enkelte andre sin oppgave å styre innsatsen litt og sørge for at vi fungerer best mulig, avrunder han.