Pedersen hadde nettopp kommet tilbake fra skade og var blant spillerne som sprudlet innledningsvis i kampen mot Fløya sist helg. Men så måtte han av banen - med nok en skade. Og denne gangen var det ikke småtteri.

- Han har røket fremre korsbånd, samt ødem funnet lateralt. Hva dette indikerer får vi først vite på operasjonsdagen, forteller Cathrine Riiser, fysioterapeut ved Vansjøklinikken.

Pedersen skal dermed opereres i løpet av de kommende ukene og er antageligvis ikke tilbake på banen før om mellom åtte og tolv måneder. Men til tross for at Pedersen risikerer opp mot et år ute, er det ingen tvil om at han skal tilbake.

- Sebastian er veldig positiv og han kommer tilbake. Vi har allerede startet på et rehabiliteringsprogram, slik at han først og fremst er klar for operasjonen, fortsetter Riiser.

For sportssjef Thomas Myhre var denne beskjeden naturligvis brutal. Både med tanke på laget og for Pedersen selv. Nå skal klubben gjøre alt i sin makt for at spissen, som står med 7 scoringer i serien i år, får en god rehabiliteringsprosess.

- Han er en ung gutt med en lang karriere foran seg. Nå skal vi ivareta ham på best mulig måte. Det vil være personer med ekspertise rundt ham hele veien, forteller Myhre.

Alle oss i Moss Fotballklubb ønsker Sebastian lykke til på veien videre og ser fram til å få ham tilbake på Melløs-matta i 2022.