Det var klart at MFK sto ovenfor en stor utfordring, Vålerenga stilte med et sterkt lag.

MFK startet i 4-2-3-1 med Andreas Wasenius i mål, Willy Sanneh på høyreback, Rene Elshaug og Aleksander Bjørnvåg som midtstoppere, og Uno Pedersen på venstreback. Sentral midtbane bestod av Håkon Kolsvik og Besian Kadri. Christoffer Skårn startet på venstrekant, og Mikkel Aarstrand på høyrekant. Fredrik Wasenius startet som offensiv midtbane med Thomas Jakobsen som spiss.

MFK startet bra og fikk presset VIF til å slå vekk ball og gjøre feil, men det tok ikke lang tid før en langball fra Vålerenga og stuss fra Stokke endte hos Bård Finne som enkelt kunne sette inn 1-0.

MFK hadde en del ball når VIF la seg i lavt press, men altfor enkle balltap førte til at VIF kunne kontre i store rom og deres gode enkeltspillere ble enda farligere og Benjamin Stokke kunne sette inn 2-0 med et skudd utenfor 16.

De gangene MFK kom i gode posisjoner fremover i banen ble det dårlig timing, i både innlegg og bevegelser. Det stod fortjent 2-0 til pause til VIF og i løpet av 2.omgangen gjør MFK åtte bytter som fører til at man mister angrepsrytme og relasjoner, men likevel klarte MFK å legge et trykk på VIF sin banehalvdel uten å skape de helt store sjansene. Det var derfor skuffende at VIF fikk kontret to ganger igjennom feilvendt spiss som altfor lett fikk vende opp og spilt igjennom venstrekanten, som førte til 3 og 4-0.

En skuffende prestasjon av MFK hvor VIF sine enkeltspillere gjorde forskjellen og viste hvorfor de konkurrerer om plass i Fagermo sin start 11’er i Eliteserien.