Den aktuelle Moss FK spilleren testet seg tirsdag 6.10.20 og informerte klubben 7.10.20 om positiv Covid-19 test.

Smittesporingsenheten i spillerens hjemkommune, satte grense for smittesporing til søndag 4.10.20 og har utført smittesporing i henhold til gjeldende prosedyrer og retningslinjer. A-laget til Moss FK ble ikke ansett som nærkontakter og derav ikke satt i karantene.

 Det medisinsk apparat i NFF og lagets egen lege anbefalte MFK at alle spillere, trenere og støtteapparat skulle ta en covid-19 test, noe vi valgte å gjøre.

Moss avis skrev i artikkel 7.10.20 at hele laget er i karantene etter at en spiller er smittet. Moss Avis skrev videre at hele laget nå har fått beskjed om å gå i karantene og teste seg. Dette medfører ikke riktighet. A-laget til Moss FK er pålagt å følge protokoll fra NFF, som medfører en egen definert spillerkarantene, som følger;

«Spillerkarantene

For å redusere kontakt bør spillere som skal delta i aktiviteten, i tillegg til å følge råd og tiltak som gjelder alle, også følge følgende råd (inspirert av Folkehelseinstituttets råd om avstand, karantene og isolering.

  • Du kan gå på skole eller jobb, men bør sammen med arbeidsgiver og/eller studiested legge til rette for å unngå nærkontakt med andre.
  • Du kan benytte offentlig transport, men bør legge opp reise slik at du unngår nærkontakt med andre.
  • Du bør daglig sjekke for symptomer på luftveisinfeksjoner eller om du føler deg syk.
  • Du bør begrense antall nære kontakter, unngå større forsamlinger og trengsel.
  • Dere som bor sammen kan omgås normalt.
  • De du bor med er ikke i karantene.»

9.10.20 skrev Moss Avis at de har vært i kontakt med daglig leder i Fløya FK, og har informert klubben om at en Moss FK spillere har testet positivt på Covid-19. Denne informasjonen fra Moss Avis skapte naturlig nok uro i Fløya FK, som igjen tok kontakt med NFF. Det er bekreftet av medisinsk personell og smittevernenheten at Fløya FK ikke er definerte som nærkontakter etter kampen mot Moss FK lørdag 3.10.20.

I en artikkel 11.10.20 har Moss Avis skrevet videre om Covid-19 saken og artikkelen er i samsvar med den reelle situasjonen.

Moss FK forholder seg til og følger generelle smittevernråd fra Moss kommune, FHI og protokollen fra NFF.

Se klubbens Covid-19 side for rutiner og regler.