Gjennom årets sesong har Knut Hovland intervjuet en rekke nåværende og tidligere MFK-profiler om deres aller største Melløs-minne. Da har vi fått et god tilbakeblikk i historien og nå skal det beste minnet kåres. Foto: Terje Holm Kåringen av «Tidenes største Melløs-minne» arrangeres av Moss Avis og Moss Fotballklubb i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp for MFK. Resultatet av kåringen blir kunngjort før kampen mot Levanger som starter klokken 13.00 på lørdag, og vi trekker også ut en vinner blant dem som deltar i avstemningen. Denne sesongen har mossfk.no og tidligere sportsansvarlig i Moss Avis, Knut Hovland, publisert en serie intervjuer hvor spillere og ledere i klubben er blitt intervjuet om sitt største og beste Melløs-minne. Det startet med Einar Jan Aas som hadde opprykkskampen i september 1976 som sitt største minne, og avsluttet med Ole Jonny Henriksen som hadde hjemmekampen mot Real Madrid i oktober 1988 som sitt største.  Lagkaptein Thomas Klaussen trakk fram 4-0-kampen mot Hønefoss høsten 2009, mens dagens trener, Marijo Jovic, naturlig nok ikke kunne komme forbi kampen mot Egersunds i august i år hvor det ble hele 6-2 til Moss.  Hva er ditt største Melløs-minne? For å stemme, send e-post til konkurranse@moss-avis.no hvor du i emnefeltet skriver MITT BESTE MELLØSMINNE: X (nummeret på ditt alternativ). Legg ved navn og kontaktinfo i e-posten. Les alle artiklene her: Einar Aas Kjell Olofsson Ole Jonny Henriksen Marijo Jovic Tim Reinback Thomas Thorkildsen Thomas Klaussen Jan Tore Ophaug Klaus Hansen Rune Tangen Jan Kristian Fjærestad Her er alternativene:
 1. Opprykkskampen mot Odd i september 1976 med 11.000 på tribunene og seier 2-0 til Moss. MFK hadde ikke vært i vår øverste divisjon siden tidlig på 1950-tallet og jubelen var stor.
 2. Semifinalene i cupen i 1981 og 1983 med seier henholdsvis 2-0 og 3-1 over Viking og Kongsvinger. I 1983 ble det også seier i selve finalen med 2-0 over Vålerenga, hele byen kokte!
 3. Hjemmekampen i UEFA-cupen mot Bayern München høsten 1984, det endte med 2-1 til gjestene fra Tyskland. Stein Kollshaugen scoret for Moss, og det samme gjorde han i bortekampen i München. Der scoret Moss det første målet og ledet en god stund.
 4. Hjemmekampen mot Brann i oktober 1987: Det ble seier 3-2 til Moss, og toppscorer Jan Kristian Fjærestad sørget for alle målene til hjemmelaget. Da var det klart for seriefinale mot Molde og seriegull en uke senere!
 5. Hjemmekampen mot Real Madrid i oktober 1988 i serievinnercupen (nå Champions League). Gjestene kom med hele stjernegalleriet og var storfavoritter, men MFK-spillerne gikk respektløst til verks og burde ha klart minst uavgjort. Det endte likevel med 1-0 til Real Madrid.
 6. Høstsesongen 1995 som endte med opprykk til Tippeligaen igjen, Moss tapte ingen av kampene etter ferien. Opprykket ble sikret med 1-0 borte mot Aalesund i den aller siste kampen.
 7. Semifinalen i cupen mot Stabæk i september 1998. MFK startet kampen forrykende og burde ha tatt ledelsen tidlig, men det endte 0-0 etter spill i 120 minutter, inkludert ekstraomganger. Da ble det straffesparkkonkurranse hvor Stabæk trakk det lengste strået til slutt. Men Moss leverte!
 8. Målene på corner ved Dagfinn Enerly og Kjell Olofsson i 2000-sesongen. Kjell slo presise cornere og Dagfinn kom i full fart og dundret til på direkten. Ble kåret til Årets mål i Tippeligaen.
 9. Skjebnekampen mot Aalesund i slutten av oktober 2004: Moss måtte vinne for å berge plassen i 1. divisjon, og det så ikke bra ut da Aalesund tok ledelsen et kvarter ut i 2. omgang. Men Moss utlignet på straffe og like før slutt kom 2-1-målet ved Jon Andre Fredriksen og MFK var på trygg grunn!
 10. Hjemmekampen mot Hønefoss høsten 2009. Moss vant 4-0 over de opprykksklare gjestene, og NRKs ekspertkommentator karakteriserte det som champagnefotball. For en kamp!
 11. Storseieren (6-0) over Oppsal høsten 2017. Etter flere år med mye turbulens, nedrykk og økonomiske problemer i klubben var det endelig klart for jubel og feiring på Melløs igjen. En stor dag!
 12. Scoringen til Tim Reinback mot Sarpsborg 08 i cupen 2017: Tim klinket til på hel volley fra 18-20 meter og sørget for utligning mot eliteserielaget. Mossingene ga storfavorittene fra nabobyen kamp til døra.