– Ydmykhet er nøkkelen

Da er vi i gang igjen, og det er utrolig deilig. Fem uker uten fotball er tøft for enhver fotballglad sjel, og spesielt når man har et såpass stort eierskap til produktet som det vi har. Det er nemlig kun oss selv som bestemmer hvor gode vi kan bli over tid.

I november har vi hatt «fri», som betyr at spillerne har hatt egentrening og vi på kontoret ikke har måtte jobbe like mange timer om dagen som under sesong. Men alle har likevel jobbet godt.

Det mange sikkert lurer på primært er spillerlogistikk, og her har vi prioritert våre egne før vi begynner å signere eksterne. Vi har startet dialog med eksterne og har hentet inn tre spennende gutter på trening denne uken, men kontinuitet er nøkkelen for oss.

Det finnes to overordnete måter å lykkes på i fotball:

  1. Skaff deg mye penger og «kjøp» deg til suksess
  2. Jobb hardt og godt over tid med kontinuitet og kvalitet i bunn

Vi i MFK må gå for alternativ nummer to. Dermed er det viktig for oss å beholde grunnstammen fra 2017-sesongen, og beholde den fantastiske gruppen vi har hatt. Så er det alltid slik i fotball at noen utskiftninger vil det bli, men vi må ha god kontinuitet. Kontinuitet kombinert med økning av nivå på A-stallen med de riktige typene mener vi vil være oppskriften for videre utvikling.

Så er det slik at vi skal spille på et mye høyere nivå neste år. Ut i fra de kampene jeg har sett i 2. divisjon i år (som har blitt en del i november), så er vår dårligste motstander i 2018 bedre enn vår beste motstander i 2017.

Dette krever ekstremt mye av oss, og mye av det vi gjorde i 2017 vil være godt nok i 2018. Men vi skal virkelig jobbe godt i vinter for å være forberedt når sesongen starter. Vi skal trene mer, og vi skal trene bedre. Vi må også heve lista på trening for hva som er gode prestasjoner.

Godt forsvarsspill i 2017 er ikke sikkert vil holde i 2018. Vi må rett og slett bli bedre, som dere har hørt jeg har sagt tidligere. Og da er ydmykhet nøkkelen. Vi må være utrolig ydmyke inn mot neste år, og ta med oss ydmykheten inn i hver eneste trening og kamp. Alt vi gjør skal gjøres med stor ydmykhet som skal komme til syne gjennom hardt arbeid og utviklingsorientert tankegang. 

Når det er sagt skal vi akkurat som i år spille alle kamper for vinne dem. Vi skal aldri gå ut på banen for å spille 0-0 eller for å begrense et tap. Vi skal alltid ha en ambisjon om å vinne kampene på våre premisser. Også må vi i prestasjonsgruppen, klubben, frivillige, sponsorer/samarbeidspartnere og ikke minst supportere være klar over at det vil være tøffere i 2018 enn i årets sesong. Men når alle vi er samlet om dette, og alle vi ser at dette er en lengre arbeidsprosess, så vil vi også kunne komme enda sterkere ut av den.

Vi skal fortsette å jobbe knallhardt – for å bli bedre!

La hjertet slå…

Med sportslig hilsen

Ole Martin