Ydmykende cup-exit for juniorlaget

MFK troppen

Hadji (Anders Pedersen 45.) – Jørgen Skifterud (Sondre Fylling 45.), Markus Eliassen, Øystein Jacobsen (Mads Kaxrud 45.), Espen Pettersen (Ali Ahmed 75.) – Marius Gjestrumbakken (Magnus «Bruno» Larsen 40.), Mads Stolinski, Anders Hegglund – Martin Holmen (Christer Hansen 25.), Alexander Bachke (Martin Holmen 10.), Emil Sætra.

1–0 Selvmål (2)
2–0 Finn Badou Jor (17)
2–1 Alexander Bache (22)
3–1 Finn Badou Jor (30)
4–1 Edwin Kjeldner (49)
5–1 Anders Emil Nedrebø (52)
6–1 Finn Badou Jor (69)
7–1 Edwin Kjeldner (79)
8–1 Endre Fotland Knudsen (90)

Det ble en pinlig og ydmykende lørdagsaften på Kringsjå kunstgress for MFK Jr. 8-1 er et stygt siffer som stikker dypt for alle involverte. For mange individuelle glipp i forsvarsarbeidet gjorde at vi tilsammen slapp inn 5-6 «lettkjøpte mål». «Lettkjøpte mål» er en klisjè og når dette oppstår så ofte som idag handler det definitivt om ferdigheter, innlevelse og hver enkelts oppfattelse av den spesifikk situasjon. Vi må lære oss å forvente at det mest usannsynlige faktisk kan skje og aldri undervurdere en situasjon som kan virke ufarlig…»allways expect the ball» – også på defensiven. Men vi skal ta med at Lyn er et meget sterkt Jr.lag og vi må innrømme at de har en større bredde i laget. Jr.lagets totale prestasjon i NM junior 2007 er akseptabel og det å være blant de 16 siste lagene i cupen er en god prestasjon.

Inngangen til 4.runde kampen var langt fra optimal. Uheldig ferieavvikling på sentrale spillere, langtidskader og sykdom i gruppa gjorde oss veldig sårbare. I en slik kamp har vi ikke råd til å ha slike elementer mot oss og det fikk vi merke utover en lang 2.omgang. Allerede etter 1.omgang var vi tvunget til å gjøre 4 bytter. Tross stygge sifre skal spillerne ha kreditt for at de la ned hardt arbeid. Kaptein Markus Eliassen, som har vært ute store deler av sesongen med skade og kyssesyken, illustrerer kampmoralen med å stå løpet ut da han var tvunget til det pga allerede 6 benyttede innbyttere – og det hører med til sjeldenheten at vi må benytte samtlige spillere pga skader/sykdom. Dette gjorde at vi måtte gjøre mange rokeringer samtidig som vi prøvde å justere strukturen i laget.

Det skal legges til at 8-1 var noe i overkant. 1.omgang var jevnspilt med et lite overtak til Lyn etter at de satte oss under et enormt trykk fra avspark. Dette var kampen der vi ikke kunne tillate oss og ikke være klar fra start. 1-0 etter bare 2 minutter er kritikkverdig – særlig mtp at vi hadde avsparket!!!! Vi fikk muligheten til å utlikne kort tid senere etter et pent oppbygd angrep. 2-0 litt senere er også under «lettkjøpt» kategorien, men også en god prestasjon av Lyn-spilleren. Reduseringen kom etter 20 minutter der Alexander Bachke jaget et svakt tilbakespill. I duell med keeper fikk en oppofrende Bachke taklet ballen inn – 2-1 i «lettkjøpte mål». En ny start for våre gutter og Bachke var nær å utlikne etter han dro seg fri på et nytt pent angrep, men keeperen fikk fistet ballen over. 3-1 kom 10 minutter senere, i en periode der vi var med å jaget utlikning. Et godt stykke arbeid av Lyn på venstre kant fant deres eneste spillere i midten, mellom tre mosseforsvarere, som satte foten på ballen. 2.omgang ble et sorgens kapitell der Lyn avgjorde den lille spenningen etter kun 5 minutter med 2 kjappe mål. Riktignok hadde vi en avslutning i stolpen og noen gode overganger, men Lyn var flere hakk bedre enn oss i denne kampen og vant høyst fortjent. Vi ønsker Lyn lykke til videre i NM. Vi skal riste av oss flausen og se fremover. Men vi må ta grep og se alvoren i det å slippe inn slike mål som i dag. Dette blir et krystallklart utviklingsmål for våre juniorspillere fremover og forhåpentligvis ser vi allerede resultater av det i de neste juniorkampene mot nettopp Lyn og VIF.

«Snipp, snapp, snute…»

Hilsen,
Joakim Mensen