Vil gjenskape fjoråret

Av: Ole Andreas Steen


I forrige serierunde åpnet endelig målkontoen. Og da passer det bra at Bryne er motstander på mandag. For i fjorårets oppgjør på Jøren scoret kvalheim fire mål.


– Det å møte Bryne nå, er en fin sjanse for oss å vinne vår andre kamp. Nå håper jeg vi klarer å spille på samme måte som mot Nybergsund, for da synes jeg vi var gode, forteller Kenneth Kvalheim.


Han har slitt tidligere i sesongen med å finne nettmaskene, men forhåpentligvis løsner det nå.


– I kampen mot Nybergsund ble jeg brukt mer riktig. I tidligere kamper i år har jeg blitt brukt feil. Mot «Sundet» skapte vi mer trykk i boksen og kom rundt på kantene. Nå må vi bare fortsette med det spillet, sier Kvalheim.


– Du fikk en nier på børsen etter fjorårets kamp mot Bryne. Hvordan skal du gjenskape den bedriften?


– Jeg skal score sju mål! da tror jeg vi vinner, ler Kenneth.


Skilpaddeløp


Bryne sliter fælt med skader i den bakre firer om dagen. På midtstopperplass mangler de hele fire spillere. I Moss håper man i det lengste at Tom Reidar Haralsen blir skadefri, slik at man får se løpsduellen mellom hurtigtoget Kvalheim og hurtigtoghet Haraldsen.


– Det hadde vært herlig å møte Tom Reidar, han er den beste midtstopperen å møte, ler Kvalheim.


Saken fortsetter under bildetLØPSDUELL: Tom Reidar Haraldsen er fortsatt populær på Melløs. Nå står spillerne i kø for å få til en løpsduell mot ham. (Arkivfoto: Alvin Holm)


– Løpsduellene mellom Kvalheim og Haraldsen ville blitt en kamp i kampen, ler Bjørnar Johannessen.


Og for ordens skyld; Rune Tangen arrangerte «skilpaddeløp» med Tom Reidar da han var i klubben.


– Skilpaddeløp er et løp for oss treige. Det var mellom meg, Tom Reidar og John Arvid Skistad. Skistad vant, Tom Reidar kom på andreplass og slo meg med 30 centimeter. Og da hadde ikke jeg trent skikkelig på fem seks år. En trenger ikke trene mye for å bli tregere enn Tom Reidar, ler Rune Tangen.


– Gleder oss


– Vi gleder oss til til Bryne-kampen. Det var veldig mye positivt mot Nybergsund og vi kommer til å legge opp til mye av det samme mot Bryne. Hvis vi lykkes med det, så har vi en god mulighet til å slå Bryne, kommenterer trener Per Morten Haugen.


– Bryne er et bunnlag – og Moss har ofte dårlige erfaringer med slike lag. Hvordan spiller det inn?


– Hvis en ser på tabellen så skal vi ikke legge så mye vekt på om laget er foran eller bak oss på tabellen. Adeccoligaen er så jevn at tabellposisjonen ikke betyr så mye, svarer per Morten.


Kampen spilles på Jæren mandag klokken 18.00