Vidar tilbake – Fabien utfordrer på midten?

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Vi er spente på formasjonen og startoppstillingen etter sommerpausen. Geir Bakke er godt forspent med spillere på midten, men sliter mer med å finne spissparet eller spissen som passer med spilleopplegget. Nå må ny hentes inn etter Hovel. Vi vet at Hovel på mange måter fungerte bra der Moss sto høyt og hadde mye ball foran motstanderens mål. Han var suveren langs bakken mot dødlinja, men for sjelden. Poling av baller opp mot forsvaret til motstanderen, krever en helt annen type spiss. Rob Friend var en slik. Hva så med Steffen Nystrøm? En fantastisk fart i mannen, men blir helt borte der laget ikke utnytter farten han besitter. Raske skifter til den ensomme spissen ved overganger, blir for sjelden utnyttet. Steffen er dessuten en av de beste skytterne i mosselaget. Hvordan utnytte det?
Alt-i-ett-spissen finnes nok ikke. Og gjør han det, er han for dyr. Vi tror 4-4-1-1-formasjon med Jonas og Steffen kan bli svaret mot Manglerud Star.

Vi er spente på om Bakke & co har greid å finne «laget» nå. Elleveren som sitter og behersker vekslende motstand og trykk. Vi er ikke sikre på at Fabien eller Tom Reidar må sitte på benken selv om Vidar er tilbake. De offensive og aggressive kvalitetene til Fabien er noe vi skulle sett smitte mer over på lagkameratene. Kan han være utfordreren til Mikkel sentralt på midten? Her sviktet det sist, og vi synes ikke midtbane-fireren fant kjemien seg i mellom. Vi formoder herrene Bakke og Tangen så det samme. Uttagningskomitéen har nok allerede gjort sine valg i skrivende stund.

I alle fall:
Vi er spente og har lagt bak oss Follo-kampen. La oss håpe kællane har gjort det samme!

Lykke til, kællær !

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design