– Vi vinner i dag!

– De siste fire-fem kampene har vi prestert bedre og bedre. Bytte av formasjon har gjort at vi er blitt bedre defensivt og offensivt. Vi gir ikke bort så mange mål lenger, samtidig så skaper vi mer fremover, sier Tangen.
Seieren mot Lyn på Ullevaal forrige søndag var bekreftelsen og belønningen på omleggingen.
– Det er alltid godt å vinne kamper, men mot Lyn smakte det veldig godt med tre poeng, i og med at de ledet serien før møtet med oss. Spillemessig har vi blitt mye bedre, men uttellingen poengmessig har ikke vært like bra. Jeg håper at vi kan ta med oss opplevelsen fra Lyn utpå matta i dag, forteller MFK-kapteinen.

Med hjelm og fotballsko

I tidligere møter mot Lillestrøm har Rune Tangen og kollegane hans i forsvaret fått mye juling. Tangen venter seg ikke mildere behandling i dag selv Zane og Powell er borte fra fjoråret.
– Mot Lillestrøm er det bare å ta på seg hjelmen og gå ut i krigen. Det blir mange tøffe dueller og tette nærkamper, men det er ikke verre enn andre oppgjør i Eliteserien. Det er bare mer ekstremt. Lillestrøm slår mye langt og de fyller opp med mange spillere i feltet. Jeg tror nøkkelen til å vinne er å unngå for mange dødballsituasjoner i mot, sier Tangen.
– Det er veldig viktig med seier og tre poeng i dag. Vi er avhengige av å vinne på hjemmebane for å overleve i Eliteserien. Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål til siste serierunde for å overleve. Det er mange lag som er innblandet i nedrykkstriden. Og det er kamper som i dag mot Lillestrøm som er viktig å vinne. De siste ukene har vi vist at vi er gode nok til å slå de beste. Vinner vi i dag, vil vi komme oss litt bort fra nedrykkstriden, konkluderer Rune Tangen med.