Vi slokka Brann

(MFK-Brann 3-2) Angrepsspillet i første omgangen var noe av det bedre vi har sett på Melløs i år. Pasningsspillet gikk på skinner og Brann ble tidvis gjort til statister foran TV-Norge. Og etter at Brann snudde spillet i andre omgangen, ja da satte Eggen inn Kent Bergersen og vips ble det 3-2 ved full tid. Som Anders Kiel gjorde det i TV-kampen mot Vålerenga i 1997, fikk Kenta æren av å sørge for at MFK på Melløs på TV. Ja, det er 3-2 det. Bye, bye Brann og kvallik plass!

Brann hadde en sjanse tidlig i første omgang, men hjemme-debutant Per Morten Kristiansen reddet ballen sikkert. Etter det var det Moss, Moss og atter Moss. Så kommer dagens prestasjon. Julle mister ballen i duell med Brendesæther, men kjemper seg tilbake og erobrer ballen igjen. – Det var deilig det. Har sliti litt med taklingene i det siste. I dag gikk jeg inn for å vinne alt av dueller. Det var deilig å se at den gikk videre. Det var perfekt. Det er egentlig jeg og Johan som skal sette i gang angrep da. Det er ikke alltid det blir scoringer av det. Dette var klart årsbeste på Melløs. Kent er gull verdt.
Etter at Julle hadde gjort sin del var det Dagfinn som fikk levert ballen videre til Gard som satte fart.
– Jeg legger ned ballen på brystet, tror jeg. Så tar jeg vel en mann i farta. Han andre selger seg litt. Kommer litt på hæla og sånn. Satte bare fart.
Hvor mange var det du finta bort?
– Jeg stoppa og telle på fem, ler han.
Lekende lett forserte han seg ned til dødlinja og fikk lagt inn til en ventende Hansi, som dundret til på volley og sendte MFK opp i ledelsen 1-0. Da var det spilt 17 minutter og Brann-spillerne på høyresida, kan neppe sove godt i natt.
Aaron hadde et skudd som traff tverrligger, Hansi sitt forsøk ble slått til corner, mens Gard bommer på en kjempesjanse. Scoring der og kampen hadde vært avgjort. Alt dreide seg om Moss. Ved pause hadde laget hatt fire store sjanser og scoret en gang, mens Brann knapt hadde skapt noen store sjanser. Per Morten sto en god kamp og tok seg av det meste som kom.
Etter hvilen kom Raymond inn og skapte med en gang trøbbel for høyre sida. Men bare minuttet etter at andre omgangen var satt i gang ble Torstein Helstad felt og dommer Øvrebø dømte en lettkjøpt straffe. Nevnte Helstad takket og bukket for tilbudet og utlignet. Bare minuttet etter dukker Kvisvik opp på 20 meter og dundret inn 1-2. Kampen var snudd på to minutter og nå begynte det å spøke på Melløs. Det er da sjakktrekket gjøres. Ut går en småskadet Aaron og inn kommer Kenta. Det skal vise seg å bli et avgjørende trekk av Eggen. Men Azar Karadas hadde muligheten til å punktere kampen. Heldigvis ble skuddet for svakt og det endte utenfor.

Så var det klart for Kenta-show. Bare fem minutter etter at han var kommet innpå blir han felt inne feltet av Svante Samuelsson. – Det var straffe. Jeg får ballen fra Dagfinn innenfor 16-meteren, så ser jeg det kommer en mot meg. Jeg slår bort ballen og går for straffe. Han tar meg og det er klar straffe. Ballen var ferdig dempa fra Dagfinn, skryter han.
Det avgjørende målet kom slik.
– Jeg får ballen fra keeperen til Brann, drar av han og setter den inn fra skrå vinkel.
Du brukte en evighet på å få mål over linja.
– Det føltes som om jeg sto der en evighet uten at jeg visste hva jeg skulle gjøre med ballen. Deilig å se den gå inn.
Hvordan var det å komme inn i kampen?
– Jeg følte kampen var litt dau da jeg kom innpå. Trodde liksom at det skule bli helt annerledes. Men så kommer den straffa veldig fort. Synes det vi gjør var bra. Det er helt tilfeldig det at jeg er så involvert i måla som det jeg er, bedyrer han.
Det er du som er jokeren i Moss?
– Ja, de sier så.

Hjemmedebutant Per Morten Kristiansen fikk tillit fra start og var godt fornøyd med sin kamp, to baklengs til tross.
– Det var morsomt. Før kampen skal en være nervøs. Det skal en være, men nervene slipper taket når en er i kamp. Missa det første innlegget. Det smakte kjempegodt med seier. Vi hadde jokeren i Kenta som kom inn og avgjorde.
Noe av det største du har vært med på? TV-kamp, hjemmedebut og seier.
– Ja, det er bortimot noe av det største jeg har vært med på. Har hatt noen treningskamper og landskamper på U-landslaget, men jeg tror ikke noe av det kan måle seg med noe av dette.
Fortell om baklengsene dine?
– Straffa er det jo ikke så mye jeg kan gjøre noe med. Trodde Helstad skulle bredside den inn, det var derfor jeg gikk dit. Det er aldri lett å ta straffe. Rune dekker utgangen av skuddet til Raymond, så jeg ser det ikke helt. Det smakte godt med seier.

Knut Torbjørn var strålende fornøyd med det laget presterte og klarte til slutt å kjempe seg gjennom pressen og inn i garderoben.
Kent ble jokeren, han.
– Vi sa jo det, gliser han. – Det er sånt vi bare kan drømme om. Det var en kamp vi visste vi hadde store muligheter til å vinne hvis vi bare ville nok, for Brann er ikke på sitt beste. Frykta det verste da de kom tilbake og vi lager en del unødvendige frispark utenfor 16-meteren. Det er noe Brann er farlige på.
– Det var mye bra i første omgangen. Vi sliter litt med at vi blir pressa tilbake mye i andre omgangen. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor. Mål styrer mye av fotballkamper. Nå er jeg mest glad for at vi vant.
Dere viser stor moral med å komme tilbake, slik dere også gjorde på onsdag mot Odd.
– Ja, det viser jo at det er guts i gutta. Det må vi ta med oss. Det er en viktig egenskap det å komme tilbake.
Hva var du mest fornøyd med i dag?
– Det var deler av angrepsspillet i dag som var helt fantastisk. Kombinasjoner og hele greia. Det jeg er minst fornøyd med er at det skal bli så fikst hele tida. Keeperen gjør en fantastisk jobb. Han var tøff og tør mye. Han får mer enn godkjent, skryter Knut Torbjørn til spillerenes jubel.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design