– Vi samler ikke på åttendeplasser !

Tekst: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Vi har stilt treneren og sentrale spillere tre likelydende spørsmål, for å finne temperaturen i laget før kampen på søndag. Ingenting tyder på at det er tatt ferie på Melløs ennå…

Jon-André Fredriksen

– Hva betyr denne siste hjemmekampen for deg i forhold til de andre kampene?
Det er at vi nå har muligheten til å lage tull for de lagene som ligger og kniver om kvalikplassene. Årets siste hjemmekamp betyr altså å vise mossepublikummet at vi kan spille bra fotball før neste sesong starter opp for fullt, sånn at de kommer tilbake igjen på Melløs stadion.

– Vil det tenne dere spillere ekstra mye siden denne kampen blir sendt direkte på riksdekkende tv?
Det er alltid moro å kunne vise seg frem for eventuelle tv-seere uten at vi skal tenke for mye på det. Men det er sikkert mange som vil se den kampen, og håper jo på at flest mulig finner veien til stadion denne dagen for å støtte oss.

– Tror du Bryne spillerne tar lett på denne kampen siden de nå har funnet høstformen og kjemper om kvalikplassen med tidligere MFK spiss «Sakka» på topp?
Nei, det tror jeg ikke. De husker nok godt da vi slo dem 5-1 sist vi møttes til kamp, så de er nok maks konsentrerte foran denne kampen for å slå oss. Men vi skal selvfølgelig gjøre vårt beste vi for å beholde samtlige tre poeng selv, avslutter Jon-André Fredriksen.

Vidar Martinsen
– Hva betyr denne siste hjemmekampen for deg i forhold til de andre kampene?
For meg så betyr det at vi må bevise at vi har gjort det bra i det siste, og at vi er bedre enn det vi har vært i perioder. Det blir gøy å få rotet det til litt for Bryne, og gjerne Bodø Glimt neste helg, også.

– Vil det tenne dere spillere ekstra mye siden denne kampen blir sendt direkte på riksdekkende tv?
Nei det gjør det ikke. Vi kan ikke gå rundt å tenke på at det er en tv-kamp. Men det er jo gøy å vite at det er flere enn de som møter opp på Melløs stadion som også får sett denne kampen. Jeg håper også at vi spiller opp mot vårt beste og at vi får vist oss frem på en positiv måte for alle som ser denne kampen. Vi vil vise alle at vi ikke er så dårlige som tabellen viser.

– Tror du Bryne-spillerne tar lett på denne kampen siden de nå har funnet høstformen og kjemper om kvalikplassen med tidligere MFK spiss «Sakka» på topp?
Nei, langt ifra. De er sikkert veldig revansjesugne etter sist vi møttes, så da er de sikkert veldig gira på å slå oss til søndag tenker jeg. Men det blir kjempegøy og jeg gleder meg veldig til denne kampen, forteller Vidar Martinsen til mossfk.no

Geir Bakke
– Hva betyr denne siste hjemmekampen for deg som trener i forhold til de andre kampene?
Det betyr mye i forhold til at vi kan sikre oss bortimot 8. plassen. Sparta kan sikkert vinne to kamper på rad selv om de også møter tøff motstand i sine resterende kamper. De har igjen Strømsgodset og Bryne. Hvis vi slår Bryne på søndag, så har vi store muligheter til å sikre oss denne 8. plassen som betyr mye for klubben og i forhold til inntekter til klubben, ikke minst. Det er én ting, men når det gjelder det sportslige så har vi lyst til å vise hjemmepublikummet vårt i et litt surt høstvær at vi har lyst til å avslutte på en skikkelig måte. Bryne er et bra lag som har kommet i støtet igjen, så det kommer garantert til å bli en batalje her ute på hovedmatta. Men den skal vi være med på, og det er vår bane og derfor vil vi vinne den kampen. Vi har selvfølgelig ambisjoner om å gå ut her for å ta tre poeng!

– Tror du at det vil tenne spillerne ekstra mye siden denne kampen blir sendt direkte på riksdekkende tv?
Hvis det skulle være en motivasjonsfaktor, så bør det i såfall være en plussfaktor, men det i seg selv skal ikke være noe grunn til at vi skal løpe noe mere nå enn det vi burde gjøre ellers. Om det er på tv eller ikke er faktisk uinteressant. Poenget er at du har på deg den gule og sorte drakten med MFK logoen på. Det er det som er motivasjonen!

– Tror du Bryne spillerne tar lett på denne kampen siden de nå har funnet høstformen og kjemper om kvalikplassen med tidligere MFK spiss «Sakka» på topp?
Nei for all del, etter å ha tapt 5-1 mot et lag så bør man ikke ta så lett på det. Når vi møtte de på bortebane og tok en formidabel seier der borte, da er det klart at de har noe å revansjere. De vet også det at vi har svingt mye i prestasjoner i år, samtidig at de vet at de møter et mosselag som de ikke har helt kontroll på. Vi er ikke akkurat så veldig forutsigbare for å si det sånn, så de vet aldri hva de møter. De er sikkert veldig skjerpa foran denne kampen her, men det er vi også, avslutter hovedtrener Geir Bakke.

Kaptein Christian Michelsen
– Hva betyr denne siste hjemmekampen for deg i forhold til de andre kampene?
Det er jo siste anledning til å vise publikum at vi skal gi dem en seier. Å avslutte med seier på hjemmebane, er viktig. Samtidig så møter vi et lag som kriger om kvalik-plassen, som det ser ut som de har kontroll på akkurat nå. Da er det jo gøy for oss å kunne vise at vi er fullt på høyde med de beste lagene i Adeccoligaen. Vi har lyst til å bevise overfor publikum og oss selv at vi er et godt fotball lag og kan slå til og med de beste. Spesielt på hjemmebane vil vi vise oss fra vår beste side, og da skal vi være vanskelige å slå. Bryne skal spille meget bra for å slå oss på søndag, kan jeg love.

– Vil det tenne dere spillere ekstra mye siden denne kampen blir sendt direkte på riksdekkende tv?
Det er jo artig at den blir sendt på tv, men da er det jo også viktig at vi viser oss fra en god side. Sånn at publikum ikke bare her i Moss men ellers i Norge av de som har muligheten til å se denne kampen ser at MFK er et bra lag. Noe som vi har snakket om i det siste, er at det er greit å få en god avslutning på sesongen. Det er noe som er greit å ha med seg inn i en tung vinterperiode med mye trening. Det vil jo bli en ekstra motivasjon foran neste sesong å kunne få en god avslutning i de to siste seriekampene. Da vet vi at vi kan hamle opp med de beste lagene og være med å kjempe om de beste plasseringene neste år. Bare det bør være en målsetning i seg selv, for vi samler nemlig ikke på 8. plasser.

– Tror du Bryne spillerne tar lett på denne kampen siden de nå har funnet høstformen og kjemper om kvalikplassen med tidligere MFK spiss «Sakka» på topp?
Bryne tar garantert ikke lett på denne kampen her. De må ha poeng i de to siste kampene sine for å være sikret kvalikk-plassen. Å begynne å rote nå, er tull. De kommer helt sikkert til å prøve å ta minimum 1. poeng slik at de selv kan avgjøre det i siste kampen, tenker jeg. Men hvordan Bryne tenker og gjør er likegyldig for oss. Vi skal kun konsentrere oss om oss selv vi nå. Spiller vi opp mot vårt beste så slår vi Bryne her hjemme på søndag, avslutter en seierssugen kaptein Christian Michelsen.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design