– Vi ønsker Moss lykke til i kampen om opprykk

Hva er status med Vestfossen som klubb pr. september 2017?

– Vestfossen er en veldig fersk klubb på dette nivået. Vi må mer enn 50 år tilbake for å finne at vi var høyere i seriesystemet. Vi har ingen i klubben som har en stillingsprosent eller jobber fast her. Alt er dugnadsbasert. Vi har pr. nå det samme antall personer rundt A-laget som vi hadde da vi rykket opp fra 4. divisjon for fire år siden.

– Klubben er betydelig og viktig i lokalsamfunnet, men vi er konstant utsatt for at Mjøndalen og Strømsgodset henter talentene herfra. Vi har smale årganger fra aldersbestemte lag, og dermed mangler vi også ofte nødvendig ettervekst av egne spillere. Vi har i dag spillere fra egne rekker, samt fra de nærmeste nabokommunene. Vi har klart å bli ett godt alternativ for lokale spillere som faller gjennom hos Mjøndalen og Godset.

Hvilke forventninger har du på vegne av Vestfossen til årets sesong? Hvilke ambisjoner/mål har Vestfossen i et lengre perspektiv?

– Målet for sesongen er å kunne overleve i divisjonen, og vi er innstilt på at dette bli en tøff kamp ut hele sesongen. Jeg personlig tror at denne divisjonen vil i løpet av noen år ha en dårligere kvalitet enn den har nå etter endringene før denne sesongen. Det gjør at det vil bli lettere å kunne holde plassen etter denne sesongen og de neste sesongene. Vestfossen har ingen mål om å flytte seg videre i divisjonssystemet, det er ikke klubben klar for og jeg tror også at det vil bli en for stor økonomisk utfordring. Vi ønsker å være en nummer tre klubb i Buskerud.

Hvor mange Vestfossen supportere er det lov til å håpe på følger laget til Melløs lørdag?

– Vi er ingen stor klubb, og jeg blir overrasket om det blir mange hvite og grønne som dukker opp på sidelinja til lørdagens kamp. Vi er selvfølgelig realister og vet at kampen blir fryktelig vanskelig og en stor utfordring for oss. Men det er hyggelig å kunne spille mot flere av lagene som har en historie fra toppfotballen her til lands.

Det er vanskelig å spå, men hvilke lag ser du for deg være topp tre ved sesongslutt i vår divisjon?

– Tabellen har vel blitt slik de fleste så for seg. Moss på topp, og så Kvik, Ørn og Oppsal bak der. Moss har vært stort sett solide gjennom sesongen og var også alles favoritt før sesongen. Kvik Halden ødela håpet om topp plassering med en altfor svak sesongstart periode.

– Vi må kjempe en hard kamp i andre enden av tabellen, og har en helt annen hverdag og fokus enn for eksempel det Moss har. Vi ønsker Moss lykke til i kampen om opprykk, men håper å kunne skape noen problemer for dere i lørdagens kamp.

MFK ønsker trener Frode Johannessen og Vestfossen velkommen til Melløs!