– Vi må takle ballen i mål om nødvendig!

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Geir Bakke – vi må være kyniske

– Hvordan skal vi snu denne vonde bortestatistikken Bakke?
– Det vi må fokusere på nå er at vi må være enda mer kyniske på bortebane, vi må ikke la motstanderen komme for lett til enkle målsjanser og slurv. Vi har vært brukbart sånn spillemessig men vi produserer for lite fremover på banen, samtidig at vi slipper til for enkle målsjanser og mål i mot oss. Vi bør gjøre det litt enklere for oss selv i starten av kampene, vi må også kreve mer av hver og en spiller i forhold til entusiasme og glød i alle faser av spillet.Taklingsvillighet og løp fremover, samt besluttsomheten i siste tredjedelen av spillet, er ting som bør heves betraktelig.

– Vi scorer på hjemmebane men ikke på bortebane, hva tror du er grunnen til det?
– Vi er nødt til å få ballen oftest mulig inn i 16 meteren til motstanderen, og da må vi ha folk som er på vei dit samtidig som de må komme på løp med agressivitet, noe som tilsier at vi skal komme først på ballen. Da kommer vi til avslutninger. Hvis du har 90 prosent, 92 prosent eller 98 prosent når du er på vei inn i boksen til motstanderen, så renser forsvaret unna. Vi må ha 100 prosent og det må vi ha hver gang samtidig med at vi har det på flere spillere på samme tid. Dessuten må kvaliteten på innleggene våre må bli bedre. Jeg tror at det ligger i hvert enkelt hode. Man må har hodet på rett plass og samtidig klare å gjøre de riktige tingene i de riktige øyeblikkene.

– Nå det gjelder bortekampen mot Sogndal så er jo den mistenkelig lik den vi spilte borte mot Raufoss, hva tenker du om det?
– Ja, den var mistenkelig lik. Men vi spilte veldig god fotball i perioder, men det blir for omstendelig der vi ikke har produsert nok sjanser. Skal ikke forvente at vi produserer så mange sjanser på bortebane heller, men når vi først produserer, så bør vi være mer effektive med å sette sjansene våre. Vi kan ikke bare snakke om tilfeldigheter her. Det er opp til oss selv å ha gløden og entusiasme selv om vi så skal takle den ballen i mål, så får vi gjøre det da, avslutter Geir Bakke.