– Vi må stå samlet i motgangen!

Kjære fotballvenner
11 kamper og kun en seier samt bunnplassering på tabellen. Dette er de harde realiteter vi må forholde oss til. Laget har akkurat vært igjennom nok et tap, denne gangen i Oslo mot Vålerenga.

Laget spilte en god førsteomgang som var i pakt med den trening og de samtaler som har versert i det sportslige apparat siden sist hjemmekamp mot Start. Ballen gikk raskt fremover via midtbanen og til angrep. Vi ledet 1-0. Mossefotball av godt gammelt merke. 18 minutter inn i 2. omgang står det 3-1 til Vålerenga og vi spiller med 10 mann. Mossefotball 2002?

Tro på poeng

Utfordringene er store, men ikke uoverkommelige. Alle de tiltak som vi kjenner til fra egen og andres erfaring har vært vurdert. Skal vi skifte ut trenerapparatet? Skal vi si opp spillerne? Skal de sportslige ansvarlige i styret gi seg? Vi har bestemt oss for å stå sammen også i motgang. Vi mener at vi skal få det til, og skal vi det må vi stå samlet og tro på det vi driver med!

Selvfølgelig vurdere vi fortløpende forsterkninger til laget. Det betyr at vi må finne spillere som er bedre enn de vi har, som er frie til å gå til en ny klubb og som vi har råd til å ha. Utfordringene står i kø. Men finner vi spillere som oppfyller de kvalitetsmessige kravene skal vi få det til.

Kamp for å overleve

Men nå, kjære fotballvenner starter kampen om å overleve. I stedet for å finne syndebukker skal vi stå sammen om å klubben og laget. Vi må ha lov til å være irriterte sågar sinte når det ikke går vår vei, eller når vi synes at spillere eller trener ikke yter nok. Det må vi tåle. Innspill fra alle vil vi selvfølgelig også ha, men vi må også akseptere at det er treneren som har det daglige ansvaret og som må ta alle de daglige sportslige avgjørelser. Det er ikke lett men de gjør det.

Vi gir oss ikke – poengene kommer. Det har vi tro på!

Vi trenger støtten fra dere alle sammen også videre i sesongen

Med sportslig hilsen

Knut Evensen
Formann Moss FK