– Vi kan slå Rosenborg!

 – Hvis Bryne kan slå Rosenborg på hjemmebane kan vi, sier Brakstad kontant. At laget hans enda har

til gode å vinne på Melløs i år, og at søndagens motstander har vunnet serien 10 ganger på rad, rokker ikke MFK-treneren i troen.
– Selv om resultatene våre og prestasjonene våre ikke tilsier det, mener jeg at det er viktig å ha tro på at en kan slå Rosenborg. Det forutsetter selvfølgelig at vi presterer opp i mot vårt optimale, og at vi har flaksen på vår side. Det har rullet mye stang ut i det siste for oss, nå håper jeg på stang inn og seier, sier en håpefull Erik Brakstad.

– Den mentale biten er viktigst!

Det har vært ett veldig tøft kampprogram så langt i mai måned. På de siste fjorten dagene har Moss spilt fem seriekamper. Det mener MFK-treneren spillerne hans bør og skal tåle.
– Vi er trent for å matches tøft, så det ser jeg ikke som noe tema. Fysisk sett er det ikke vanskelig å bygge opp ressursene igjen. Det er den mentale biten som er viktigst og vanskeligst, forklarer Brakstad. – Mot Lyn så det ut som den mentale energien var oppbrukt før kampen, legger han til.
Gjennom spillemøter og videoanalyser prøver Brakstad og Johnsen blant annet å finne ut av hvordan de skal få tilbake det mentale overskuddet, som er nødvendig å ha for å vinne fotballkamper.
Spillernes tilbakemeldinger er viktig i bearbeidelsen av denne problemstillingen.
– Jeg ser på spillerne som en meget stor ressursgruppe. De innehar mye fotballkompetanse og det er viktig å bruke alt det positive vi kan. Mot Rosenborg kommer motivasjon og innstilling til kampen av seg selv. Erfaringsmessig så er det enklest å skjerpe spillerne dine til slike oppgjør. Alle vil slå Rosenborg. Det kommer som regel mye folk, og Rosenborg oppfordrer til underholdende fotball, argumenterer Brakstad for påstanden sin om den enkle oppgaven han har til å motivere og skjerpe spillerne sine i oppgjør som mot Rosenborg.
La oss håpe Brakstad får rett, og at vi får oppleve hundre prosent skjerpede mossekæller på banen, engasjerte mossinger på tribunen – og sist men ikke minst at vi innkasserer årets første hjemmeseier!