– Vi kan avgjøre dette på egen hånd !

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Tom Reidar Haraldsen: – Muligheten for opprykk er der!

Kommentar til scoringen din som kom på en dødball?

– Vi får en corner som jeg treffer perfekt med pannebrasken,
kommer det kjapt fra Tom Reidar.

Er dette noe som du har trent litt ekstra på?
– Ja, vi trente litt på det på lørdag og forandret litt på posisjonene våre på cornere.

Dette var en meget vanskelig kamp på papiret siden MK kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk. Hva er ditt syn på det nå, etter at denne kampen nå er blitt historie?
– Dette var en like tøff og vanskelig kamp som vi forventet. MK er et bra fysisk lag og det ble mye dueller og fysisk jobbing. Spesielt etter at vi fikk en utvist (Tommy Edvardsen), men heldigvis klarer vi å ri stormen.

Tør du tenke på opprykk og tippeligaspill nå, Tom Reidar?
– Jeg tenker mest på at vi skal slå Kongsvinger neste helg på hjemmebane. Men selvfølgelig er muligheten for opprykk der, så lenge vi ligger på kvalikplassen som vi gjør i dag,
avslutter en fornøyd Tom Reidar Haraldsen.

Knut Tørum: – Gutta har stått på veldig!

Kommentar til kampen?

– Vi møtte et heltent MK-lag som var meget farlige i de første 10 minuttene av 1. omgang. Men vi tar mer og mer over og skaper store sjanser. Og vi scorer et tidlig mål på straffe etter kort tid, og vi kunne fort ha scoret flere mål før sidebytte.

– 2 omg blir preget av en del feil fra vår side, spesielt i pasningsspillet vårt. Vi lever veldig farlig i perioder og kunne fort ha fått scoringer i mot oss, der var vi heldige og dyktige som maktet å stå i mot presset fra hjemmelaget.

Tommy Edvardsen og Jonas Krogstad må stå over neste seriekamp pga kort. Hva vil det bety, tror du?
– Det er jo selvfølgelig synd for oss, vi skulle gjerne hatt flest mulig spillere å kunne velge mellom, for å kunne delta med det beste laget fra start.

Moss er formlaget foran samtlige lag i Adeccoligaen. Hva er årsaken til det?
– Vi har gjort det bra på bortebane i år hvis vi ser bort i fra bortekampen mot Sogndal. Vi må likevel skjerpe oss i de resterende kampene i forhold til å luke bort de feilene vi gjorde mot MK,
legger Tørum til.

Hva er den store forskjellen på Moss 2004 og 2005 utgaven?
– Det blir litt vanskelig for meg å svare på siden jeg ikke var her i fjor. Men om årets lag kan jeg si at samtlige spillere har jobbet bra, med meget stor arbeidsmoral som har sendt både laget og spillerne i riktig retning.

Hva er gjort riktig med tanke på denne fantastiske sesongen, som har kommet som en stor overraskelse på hele fotball-Norge?
– Gutta har stått på veldig kommet på trening hver dag for å bli bedre fotballspillere. Vi har også funnet en spillestil som passer oss veldig bra, noe som har gitt oss positivt lite baklengsmål. Vi leder også borte statistikken for tiden, som også er en veldig god grunn til at vi er tette bakover og slipper inn få mål.

Jokerbyttet ga full klaff nok en gang, kommentar til det, Knut?
– Ja, «Mo» kommer inn og scorer 3-1 målet for oss og punkterer samtidig kampen. Et klassemål av kenyaneren. Han har en tendens til å være veldig god i de siste 30 minuttene av kampene, derfor ville vi spare «kruttet» til 2. omgangen. John «Mo» Muiruri er ellers på vei tilbake for fullt etter sin skade som han fikk i bortemøtet med Sogndal.

Takler gutta presset i de gjenværende kampene, tror du?
– Vi har prestert godt angående målsetning og forventninger, og vel så det. Dette er mer som en bonus for oss enn det er et press. Dette skal vi kunne avgjøre helt selv,
avslutter Knut Tørum.