– Vi har tenkt på opprykk, ja !

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

For Moss overrasker både seg selv og andre med en solid seiersrekke etter en noe ujevn start. Den store avstanden til trioen på toppen har sakte, men sikkert blitt spist opp av sultne kællær. Nå er det ikke lenger en utopi at Moss er å finne i eliteserien neste år. Det er riktignok langt fram, men avstanden fram til annenplassen er fattige seks poeng.

Om noen skulle være i tvil, så tenker styre og ledelse de samme tankene som fansen og lokalavisene om den nye situasjonen. Det forteller styremedlem Klaus Hansen til mossfk.no i kveld.
– Vi har tenkt, ja. Vi tar én kamp av gangen framover, men skulle vi ved sesongslutt se at vi er blitt et Tippeligalag er det ikke verre enn at vi må framskynde strategiplanen et år. Riktignok må vi da søke dispensasjon for enkelte av kravene som stilles til spill i Tippeligaen.


– Hva vil vi måtte gjøre om opprykket skulle bli et faktum?

– Vi vil ikke få dispensasjon for å spille på det nåværende anlegget i mer enn ett år, og da med en forutsetning at et nytt anlegg står ferdig i 2009. Derfor er det svært viktig at vi får realisert utbyggingen av det nye intimstadion på Melløs. Dette vil kunne bruke som argumentasjon for en eventuell dispensasjon i 2008 fra f.eks. kravet om undervarme, forklarer Hansen.


– Det er fasilitetene, hva med organisasjon og stall?

– Vi har en helt klart for mager organisasjon og må styrke denne. Det har vi uansett startet med allerede, og om kort tid vil man se en helt ny markedsorganisasjon med både ansatte og frivillige. I løpet av et par uker har vi ansatt en dyktig sponsor- og kommunikasjonssjef som vi vil bygge en ny stab rundt, utdyper Hansen.
– Samtidig vil det bli jobbet med rekruttering av nye spillere, sier Hansen, som også understreker at ”vi vet hva vi skal gjøre om et opprykk blir et faktum”.

Hansen vil for øvrig bli konstituert som nettopp sponsorsjef inntil den nyrekrutterte medarbeideren er på plass. Så det vil bli jobbet kontinuerlig med støttespillere og markedsplan på klubbhuset i hele høst, lover han.


– Kritiske røster vi hevde at Moss ikke er i nærheten av å kunne takle overgangen til Tippeligaen. Vi har to-tre ansatte i administrasjonen, som sågar ble nedbygget i fjor. Hva vil du si til kritikerne?

– Vi er faktisk ikke mye dårligere stilt enn HamKam og Bodø. Bare Molde er i særklasse her. Det er bare å se på anleggene og planene rundt disse, så kommer ikke Moss så dårlig ut. Økonomien er heller ikke veldig mye bedre i eksempelvis Bodø, påpeker Hansen, og nevner også Bryne og Hønefoss som er lag som kan sammenlignes med Moss. De andre lagene mener Hansen er svakere stilt enn Moss, som også har lang Tippeligaerfaring å flyte på fra tidligere. Organisasjonen vil bli styrket for å takle en overgang, fastslår Hansen.

– Det som er sikkert er at vi spiller på gamle Melløs også neste år, men ikke noe er mer gledelig om vi da skulle spille i Tippeligaen, sier en optimistisk Klaus Hansen på tampen, og lover at klubben vil takle ett nivå opp – ett år for tidlig.