– Vi hadde overtaket !

Tekst: Hege Nilsen (hege@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)


Det ble en typisk serieåpning åpning på Gjemselund. Moss tapte 1-0 etter et selvmål grunnet kommunsikasjonssvikt i laget.

– Vi viste mye fint spill, og vi tar med seg det positive videre, sier kaptein Christian Michelsen.

Kampen begynner med lange pasninger på tvers av banen på Gjemselund. Banen er våt og gjørmete, men likevel langt bedre enn forventet. De første 10
minuttene skjer det ikke så mye, og keeperne har ikke mye å rydde opp i.

Etter 11 minutter krangler Moss foran KILs 16 meter, «Mikkel» skyter på mål, men den havner rett i keeper Fredrik Eriksens never. Etter denne sjansen, og med sterk støtte fra Kråkevingen, tar Moss over spillet. Selv om KIL får to cornere på 5 minutter, kjemper «kællane» og får ballen vekk fra Joacim Heiers mål.

Etter 22 minutter har Moss kampens største sjanse, da Knut Hovel Heiaas skyter hårfint til side for mål. Spillet jevner seg ut, men det er en del
stygge taklinger på den våte gressmatta på Gjemselund. Etter 34 minutter blir Lars Herbert Nordgård regelrett tråkket på og blir liggende nede. Men Nordgård er tøff, og fortsetter spillet.

Keeper Joacim Heier gjorde en god innsats i søndagens kamp, og ryddet opp i det som
var før pause.

2. omgang starter helt lik den første, med mye spill frem og tilbake mellom lagene. Etter 50 minutter skyter KIL over målet til Heier. Ballen går ut til corner, men det hjelper ikke Kongsvinger, som sliter med å komme til de
store sjansene. Sjansestatistikken så langt er på MFKs side, med seks store sjanser. KIL kommer bare til èn stor sjanse gjennom hele kampen.

53 minutter er spilt da Moss får sin første corner for dagen. «Mikkel» header og er nær en scoring, men det blir med sjansen også denne gang.


Etter 70 minutter skjer det en misforståelse i MFK. Misforståelsen er mellom Heier, Vidalon og Juliussen. «Julle» skal klarere og skyte ballen til side for egen mål, men det går ikke helt som planlagt, og ballen havner i nettet.
Kongsvinger leder 1-0.

Amin Askar bytter med Jon Andrè Fredriksen etter 75 minutter. Askar viste gode takter i dag, men Moss klarer ikke å komme til sjanser de siste minuttene før slutt. Kampen ebber ut med 1-0 til Kongsvinger.

Kaptein Christian Michelsen forteller at det som skjedde, skjedde, og at det ikke kan gjøres noe med det nå.

– Jeg følte at vi hadde overtaket på Kongsvinger, og at vi burde satt de sjansene vi hadde.
Dette var en typisk serieåpning, men vi kommer sterkere tilbake allerede neste kamp. Det er jeg sikker på!

Det var ingen sure miner hos MFK, for som «Mikkel» selv sier:

– Det er ingenting man glemmer fortere enn en fotballkamp!