– Vi gleder oss veldig

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Toppkamp mot HamKam i morgen, og sågar tv-sendt. Hamarlaget røk ut av cupen for 2. divisjonslaget Bærum på onsdag. Hvordan ser du på lørdagens motstander?
– Det er jo en grunn til at de er på toppen av tabellen, for de er godt besatt på samtlige plasser og har bra løpskraft i laget sitt. Arne Erlandsen har tatt opp arven etter tidligere HamKam-trener Ståle Solbakken og opprettholdt samme spillestil 4-4-2. En veldig kompromissløs formasjon med en god del langt, men hvor de har ballen litt mer nede på bakken etterhvert som banene blir bedre.

– Vi gleder oss veldig, og drar til Hamar med senkede skuldre og har lyst til å by på oss selv. Vi må sørge for at vi er tette bakover. Jeg synes vi tør å ta vare på ballen etter gjenvinning og bruker hverandre med stor bevegelse i laget. Vi må derfor tørre å komme med backene våre og bygge opp angrepene når det er muligheter for det. Vi har dermed store muligheter til å få med poeng hjem fra Hamar.


Er det noen spesielle spillere på hjemmelaget som vi bør være på vakt mot?
– Han «Ola», (afrikaneren) som de kaller han der oppe er veldig god til å drible. Han er også meget rask og kan gjøre ting på egen hånd. Han bør vi være litt obs på. Ringberg i luftrommet på dødballer er jo god. Kienast på topp har et hardt skudd samtidig som han er god i luftrommet. Gullerud på den ene kanten er god til å komme seg rundt med å slå innlegg. Danske Michalsen på midten er veldig presis, som vi ikke må gi for god tid med ballen. Det er noen småting som vi er klar over, men vi bruker ikke så mye energi på. Vi må bare sørge for å være så gode selv at de har mer enn nok med å demme opp for oss, avslutter Geir Bakke.