– Vi er upresise og mangler samtidighet

Av Eystein Simonsen og Bjørn-Christian Roksvåg

Kampfakta

1. divisjon Menn 2007
23.09.07 kl. 16:00
Tilskuere: 2100

Mål

0-1 Lafton (68)
1-1 Fredriksen (76)

Moss startet kampen med seks strake seiere bak seg, men det skulle vise seg å bli verre å få den syvende søndag kveld. Et hardt arbeidende Hønefoss-lag kjempet som løver i den harde vinden, og var ikke ueffene på overgangene Moss ga bort. For det var på svakt pasningsspill og tellefeil at Hønefoss fikk sine muligheter i dag. Stort sett hadde kællane kontrollen, men det glapp når upresise pasninger ble snappet opp av ringerikingene. En våken og opplagt Arnold Origi reddet lykkeligvis flere gode avslutninger fra Hønefoss, og viser at vi har en klassekeeper.

Moss spilte med motvind i første omgang og slet med å skape noe. Hønefoss på sin side skapte enda mindre og utnyttet fordelen med medvinden dårlig. Et kompakt Hønefoss, med mange mann bak ballen, gjorde det vanskelig for Moss framover på banen. Bevegelsene var dårlige, og Bakke poengterte selv det svake spillet:

– Vi er upresise og mangler samtidige bevegelser. Nei, dette var ingen god kamp. Vi får heller jobbe hardt videre,
var Bakkes kommentar om kampen.

Annen omgang ble bedre for Moss sitt vedkommende, og det var mot spillets gang at Hønefoss fikk 1-0. Lafton på venstrekanten fikk ballen etter 68 minutter og skjøt til side for Origi som virket sjanseløs alene med Hønefoss-spilleren. Angrepet kom etter at Moss sto høyt og var upresise på høyde med Hønefoss sin sekstenmeter.

7-8 minutter senere ble en ganske anonym Simon Bræmer tildelt frispark i fin posisjon. Jon André Fredriksen som byttet plass med Jonas Krogstad i
annen omgang, gjorde alt vakkert og rett da han skrudde ballen forbi både mur og keeper. 1-1 og fullt fortjent etter trykket som Moss etter hvert hadde satt!

Moss fortsatte presset mot slutten av kampen, og ventreback Reinoso var bare fryktelig uheldig som satt ballen i en Hønefosspiller fra kort hold på tampen av oppgjøret. Her så vi ballen inne, men Hønefoss var både dyktige og heldige i dag, og kunne reise hjem med ett poeng.

John Andreas Husøy utmerket seg, noe medier og supportere var enige om. Han var frisk i gjenvinningsfasen og har blitt mer offensiv enn vi er vant med å se ham. Husøy var også den mest bevegelige på et mosselag under pari. Nevnes skal også en tidvis hutrende Arnold Origi som holdt seg varm med jogging (!) mellom slagene. Hadde flere klasseredninger! Beholdningen i dag var ellers Fredriksens vakre frispark, noe som varmet publikum i kulingkastene.

Moss ligger tross poengtap meget bra til på tabellen, og har ikke tid til å henge med hodet. Neste søndag møter Moss formlaget Mandalskameratene borte, og Bakke advarer:
– Det blir en tøff kamp mot et lag som er i løft og kan senke litt skuldre. De er brukbare på hjemmebane, og vi må heve vår prestasjon mye, for sånn vi spilte i dag får vi ingen 3 poenger nede i Mandal!