– Vi er på gang!

Jonne har så langt ikke scoret et eneste mål for MFK, men nå merker han at formen er på vei. Gårsdagens 1-1 kamp mot IFK var et steg i riktig retning og nå gleder han seg til Portugal-turen.

– Jeg synes vi gjorde en bra kamp mot IFK, forteller ex-VIF`rn. – Vi hang bra sammen som lag og fikk samtidig flere spillere inn i boksen. Jeg synes vi var flinke til å skape sjanser. Vi er på gang, for å si det sånn.
Hvor stor del av æren skal du ha?
– Jeg skal nå ikke ha så mye da, ler han. – Litt, kanskje?
Hvordan er det med din egen form?

– Den er på gang! Selv om jeg nå får trent godt, er jeg likevel satt tilbake på grunn av skadeavbrekket. Men får jeg holdt meg skade- og sykdomsfri skal jeg nok komme i kampform til seriestarten mot Brann om tre uker, lover Jonne.
– Jeg har jo omtrent ikke spilt en full kamp siden september i fjor. Med unntak av kampen mot Sandefjord da. Det var jo først på La Manga at jeg begynte å spille kamper.

45 min mot Sandefjord (5-0), 45 min mot Norköpping (tap 1-3), 67 min mot Malmø (tap 1-2), 87 min mot IFK (1-1) er de kalde fakta fra Jonnes karriere. 244 minutter uten nettkjenning, men målgivende pasninger har han.
I fjor hadde Jonne en annerledes forsesong. I motsetning til årets, scoret han den gang mål i bøtter og spann. Men da stoppet det opp med en gang serien startet…
– Jeg tenkte jeg skulle prøve noe nytt i år, smiler han.
Aner vi en matchvinner på Brann stadion 16. april?

Nå venter to dager med hardtrening før gutta setter seg på flyet til Portugal mandag.
– Det skal bli godt å komme ned dit. Jeg gleder meg til grønt gress og varmt vær. Det er gode treningsforhold der nede. En blir litt mer motivert når en spiller under slike forhold enn på kunstgress her i Norge, mener han.
Hvordan er det å måtte reise rundt for å kunne spille kamper?
– Det er helt greit det. Det er en del av hverdagen vår som fotballspillere. En busstur til Sverige går jo fort, ler han.