– Vi er klare til å ta i mot Kongsvinger

Tekst og foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

– Er resepten for å slå KIL gutta klar, Bakke?
– Vi har jo et ønske hver gang om å prege kampene, og for å klare å prege kampene så må man ha stor tro på det man holder på med. Selv med stor innlevelse og bevegelse i spillet, må vi også vite hvordan vi skal opptre når motstanderen ligger bakpå. Samtidig må vi vite hvordan vi skal opptre når motstanderen prøver å presse oss høyt, og når motstander mister ballen og når de er uetablert. Da har vi lyst til å angripe hurtig spesielt i lengderetningen og helst å skape mange målsjanser på kort tid.

– Men noen ganger ligger motstander og venter på oss i et etablert forsvar. Det krever at vi har stort balltempo, samtidig som vi vinkler spillet vårt så
mye at vi klarer å komme rundt på kantene med sidebackene våre. Det er det offensive rundt dette, mens i det defensive så er det en struktur vi må ha uansett. Når det gjelder dødballfasen har vi stort sett vært gode. Og mye fokus på fasen etter balltap hvor vi kommer på rett plass så fort som mulig. Vi må også klare å forflytte oss fort nok. Klarer vi de tingene her, som vi har vært gode på de tre siste kampene, da gjør vi som regel en god kamp, også.

– Hvor tror du selv at KIL er mest sårbare på banen?
– De har blant annet scoret lite mål, men samtidig er de relativt gjerrige. Når du ser på målforskjellen deres, så er de ikke så veldig farlige fremover på banen, men de har en evne til å vinne de kampene hvor de eventuelt tar ledelsen. De flinke til å ri på ledelsen sin. Det er et lag som det ikke er så spesielt hyggelig å ligger under mot. Vi skal jo forsøke å gå rett i strupen på dem her på egen hjemmebane med et skikkelig kjør ifra starten av, hvor vi er konsentrerte og skaper målsjanser med forhåpentligvis uttelling deretter.

– Vil det bli noen store forandringer på laget til den kampen?
– Noen store forandringer vil det ikke bli, og vi har ikke tatt ut laget ennå. Men det kan bli en forandring eller to, siden det er enkelte spillere som sliter med noen småting for tiden, avslutter en revansjesugen Geir Bakke.