Vi er å regne med !

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Den deilige seieren på Melløs sist søndag, en stall med mindre skader enn på lenge og ”killeren” Amin Askar i form, setter mot i en ikke godt vant supporter. Skuffelsen over å ligge 8-10 poeng for lavt på tabellen, kan vi riste av oss nå. Men vi har forventninger. Som kan gi ny skuffelse. Det tar vi sjansen på.

MFK viste søndag at de er ett av ligaens giftigste lag, til tross for dårlig uttelling i enkelte kamper. Bare tre av lagene har puttet flere enn kællane. Det skal vi ta med oss. Mot Tromsdalen fikk kællane akutt blodsukkerfall i minst tyve minutter, rett etter den raske 1-0 scoringen.
-Makan til spell på egen hjemmebane, stønnet vi da. Tromsdølene rullet over MFK i ti minutter og var gode i ti til, før blodsukkeret kom i balanse. Da våknet to mørke herremenn og sørget for at 1-1 ble 3-1. Imponerende at vi scorer to mål i en svak periode. Det minner om topplag!

Mot Aafk kan vi forvente et forsvar som ikke har for vane å være gjestmilde. Hele laget synes å ligge relativt lavt til å være topplag, og mot Strømsgodset hjemme, vant Aafk til tross for at tv-bildene viste et bedre spillemessig lag fra Drammen. Styrken til Aafk er angrepsspillet, som er like effektivt som det er enkelt. Hjemmesidene til sunnmøringene viser at de er oppdatert om mossingenes svakheter. Og én av dem er kontringer. Vi erkjenner at vi er kontret i hjel av svakere lag gang på gang i år. Det er liksom deres medisin. At vi skal kontres i senk av et topplag på hjemmebane, tviler vi på. Aafk bør nemlig vinne om de skal rykke rett opp, og vi formoder derfor at Aafk står høyere enn MFK. Bak dem lurer Bodø/Glimt og Sogndal. Vi vil tro det er vår tur til å lure frem Aafk, slik de gjorde det på Melløs. Og skulle sunnmøringene overraske med lavt trykk, har vi lært siden den gang, jamnfør Tromsdalen…

Midtbanen-motor Michelsen må sette seg i førersetet igjen, ta tak i kampen og være kaptein. De siste kampene har spilleren slitt med å markere seg og hatt svake kamper. Vi forventer at han kommer utover høsten, for det sitter et par karer på benken som ville likt en rolle på midten. På det beste er Christian Michelsen en av ligaens beste. Mot Aafk og 10 000 på tribunen, kan det være på sin plass å vise hva han er bygget av. Vi trenger ham!

Lykke til, kællær!