Venstre-topp forsvarer «høyblokka»

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Moss FK skal bygge ny stadion og vil finansiere prosjektet med salg av leiligheter i tilliggende blokk. Forslaget har vakt en viss skepsis i bystyret på tvers av politiske skillelinjer. Noen mener bygget blir for ruvende. Men bystyremedlem for Venstre, Sindre Westerlund Mork, mener man må se boligblokka opp mot alternative løsninger.
– Det er ikke vanskelig å være bekymret for at Melløs stadion skal bli et dominere bygg. Melløs stadion ruver der i dag allerede. Så kan man vurdere om det er penere med en boligblokk som silhuett på åskanten, enn en betongvegg som i dag, skriver Sindre Westerlund Mork i sitt innlegg.

Videre i sin argumentasjon, viser Westerlund Mork til andre ruvende bygg i byen man har valgt å oppføre:

– ”Gigantblokka” som enkelte bekymrer seg for kan man skue ved å stå på Bryggekanten eller Glassverket og se på ”gigantblokkene” der. Ser man samtidig opp mot Melløs fra Kanalen eller Værla, så ser man en stor betongkonstruksjon på åskanten østover. Det betyr ikke nødvendigvis at utsikten blir flott med en ny boligblokk, men man må vite hva man velger mellom.

Westerlund Mork mener kommunestyret ikke har noe valg.

– Skulle bystyret endret holdning nå ville vi endt opp med å ha holdt Moss Fotballklubb for narr i de årene de utrettelig har jobbet med prosjektet. Derfor er jeg glad for at et stort flertall i bystyret sa ja til utbygging på Melløs. Bystyret gir fotballklubben et godt grunnlag for å utvikle klubben, gjøre den mer attraktiv i forhold til sponsorer og skape rom for å etablere klubben i eliteserien igjen, avslutter Venstrepolitikeren og MFK-patrioten sitt innlegg. Innlegget kan leses i sin helhet ved å trykke på lenkene nedenfor.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design