Vellykket skifte av taktikk

– Nå har vi ikke fått full uttelling for alt vi har gjort, men prestasjonene er blitt bedre. Kampene har også vist at vi har fått ett bredere spekter å spille på, fortsetter han.
– Vi tapte kampen mot Stabæk etter å ha ledet til det gjensto 10 minutter. Mot Viking ledet vi to ganger, og kunne fort ha fått full uttelling istedenfor poengdeling. I cupen mot Vålerenga var det jo uavgjort ved full tid. Tapet på straffer var tungt å svelge, men deler av spillet gledet. Det kuliminerte med seieren over serieleder Lyn forrige runde, oppsummerer Brakstad de siste kampene.

– Begge lag må vinne

I dagens oppgjør mot Lillestrøm håper Brakstad at mossepublikummet får se et angrepsvillig og positivt mosselag. Med seier i dag vil Moss få en ledelse på Lillestrøm med fire poeng. Med tap ligger MFK bak.
– Dette er en kamp som begge lag i utgangspunktet må vinne. For oss betyr det litt pusterom fra nedrykksplassen, mens det for Lillestrøm betyr steget opp fra den plassen, begrunner Brakstad uttalelsene sine.
Lillestrøm har så langt vært Eliteseriens største skuffelse i år. Etter fjorårets flotte sesong, har det meste gått galt for Erlandsens gutter i år. Den siste uken har det vært skrevet mye i avisene om hektisk møtevirksomhet på Åreåsen. Og LSK-kaptein Torgeir Bjarmann har gått ut og lovet tre poeng i dag.
– Det er sikkert mange faktorer som spiller inn for at det har gått så dårlig for Lillestrøm i år, uten at jeg kan peke på hvilke. Lillestrøm er et godt lag, og det må vi passe oss for. Men vi skal ikke ha større respekt enn at vi skal tørre å spille vårt eget spill. Vi har vært stabilt gode en stund nå. Jeg har troen på at det fortsetter i dag. Og ikke minst har jeg troen på tre nye viktige poeng til Moss Fotballklubb, avslutter Erik Brakstad.