Vant i Halden

Interkretsserien/4. runde:

Junior Elite: Kvik Halden – Moss FK 0-3  (0-0)

Sted: Strupe kunstgress
Dato: 15.04.2010

Kl: 19.00

Målscorere:
0-1, Tuncay Øcalan
0-2, Martin Holmen
0-3, Fabian Stensrud

MFKs startellever:
Kevin Duve, Shahrukh Khan, Morten Aarseth, Tuncay Øcalan, Jørgen Smith Magelie, Andreas Nygaard, Robin Malnes, Anders Bjørkmann (Martin Holmen), Emil Totland (Ole M. Skagvang), Aleksander Bachke (Leon Dokland), Fabian Stensrud (Mats Dyrseth).


Referat fra kampen:

Moss FK tok tak i kampen mot Kvik Halden allerede fra start. Kvik lå tett og lavt i banen, og bortelaget hadde mye ball. Bortelaget åpnet også best hvor dueller ble vunnet og fine kombinasjoner ble spilt. Store sjanser ble ogaå skapt, men en god Kvik-keeper, tverrligger og unøyaktighet på siste tredjedel av banen hindret kråkene scoring.

Etter at vi hadde en ball i tverrligger kom Kvik litt mer med i kampen.

 

Defensivt var det trygt og godt, og det ferske stopperparet, Tuncay Øcalan og Morten Aarseth, spilte meget godt sammen. Kvik skapte noen farligheter og sjanser, men forsvaret og en prikkfri Kevin Duve i MFK-målet holdt stand.


                                                Martin Holmen (Arkivfoto: Alvin Holm)

 

I pausen var det enighet om at det større tempo og bevegelse offensivt måtte til om vi skulle få hull på byllen, og det tok kun et minutt før byllen var sprukket. På en dødball var Tuncay smart i bevegelsene og kom seg fri fra sin oppasser. Deretter stanget han ballen utagbart i nettet bak Kvik-keeperen.

I andre omgang kjører MFK over Kvik, og det er stort sett enveiskjøring mot hjemmelaget. Likevel var det viktig med fokus og konsentrasjon defensivt på hjemmelagets overganger og dødballer.

0-2 kom etter at Ole Martin Skagevang holdt lekestue med Kvik-forsvaret. Han kom alene med keeper, men får en for lang touch i det han rundet keeper og havnet nede ved dørlinja. Her vender han bort en Kvik-spiller og så Martin Holmen komme på bakre stolpe. Ole Martin chippet ballen, og Martin satt ballen kontant i nettet. 0-3 var det Fabian Stensrud som scoret etter å ha dratt seg fri på kant. Deretter skar han inn og skjøt knallhardt nede i lengste hjørnet.


                                              Andreas Nygaard (Arkivfoto: Alvin Holm)

 

Det var godt og en meget fortjent seier torsdag kveld. I starten av kampen kunne man se at selvtillitten ikke var helt til stedet etter tre strake tap i interkrets. Men litt etter litt ble det bedre og bedre og spillet tok seg opp etter som klokken tikket. Godt å se at spill og formasjoner gradvis begynner å sitte, og det har tatt tid. Man kan tydelig se at vi lider under av å ikke trene på hel bane under treningsuken. Da må man bruke kamper som «formasjonstrening», og det er aldri en heldig situasjon, ihvertfall ikke seriekamper.

 

Neste uke er juniorene i aksjon i tre kamper. Mandag er det rekruttkamp mot Trosvik. Onsdag møter vi Stabæk i interkrets, og neste lørdag er det første runde i junior-NM mot Lørenskog.