Vålerenga med full uttelling på sjansene sine!

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Seriekamp/Interkretsserien
Moss jr – Vålerenga jr 0-2 (0-0)

Sted: Melløs stadion, Løkenfeltet
Dato: Lørdag 13.10.2007
Kl: 13.00
Målscorere:
0-1, Fredrik Thaper
0-2, Nikolai Djupeland

Moss FK stilte med følgende lag:
Anders Pedersen, Mads Kaxrud, Krister Wemberg, Jacob Mjelde, Øystein Jacobsen, Sondre Fylling, Mats Stolinski, Marius Henriksen (K), Martin Holmen, Vegard Edelsten, Emil Sætra

Benyttede reserver:
Alexander Backhe, Anders Hegglund, Bjørn Erik Dørre.

Åpningen av denne kampen var mye bedre enn sist kamp mot FFK. Vi hadde bedre avstander og vi var kompakte i alt vi foretok oss. Vi slapp VIF til svært få sjanser, og de skaper totalt 3 store sjanser i denne kampen. Dessverre for oss scorer de på to av de.

Mye av spillet i første omgang foregår på midtbanen, og det er som en av de mange fremmøtte tilskuerne sa: «dette er en typisk 0-0 kamp.» Vålerenga slipper også oss til få sjanser, men vi bør likevel ha satt ihvertfall en av de i nettet bak VIF-keeperen. Vi tenker da spesielt på Vegard Edelsten som setter en ball over tverrliggeren fra 6-7 meter. Omgangen ebber ut, og det står 0-0 til pause.


I pausen gjør vi ett bytte: Øystein Jacobsen måtte gå ut pga sykdom, og inn kom Bjørn Erik Dørre. Han var tilbake etter karantenen og det røde kortet han fikk mot Moelven. Han klarte seg godt i spann med midtstopperkollega Krister Wemberg. Wemberg spilte enda en meget god kamp, og er blant Moss’ beste nok en gang. VIF står noe høyere i banen i andre omgang, og anført av en god Fredrik Carlsen på midten gjør de jobben vanskelig for våre offensive spillere. 0-1 kommer etter at VIF får slått inn fra vår høyre side. Foran mål står en VIF-spiss og stusser ballen i mål. Vi mener at målet er av det noe lettere slaget, og burde vært forhindret. Etter dette flytter vi spillet vårt høyere i banen, og legger om til tre forsvarere bak. Dessverre fører ikke dette til at vi klarer å skape noe stort trykk, men vi kommer til flere gode sjanser. Til forskjell fra FFK-kampen klarer vi ikke å sette de i nettet. På en overgang scorer Vålerenga nok en gang, og kampen er avgjort.

Alt i alt gjennomfører vi en meget god kamp, og guttene hadde fortjent poeng i denne kampen. Vi klarer å gjenskape mye av de prestasjonene vi gjør mot FFK, men dessverre klarer vi ikke å omsette sjansene våres i tellende resultat.

Nå gjenstår to kamper av årets interkretsserie. Førstkommende onsdag kommer Stabæk på besøk til Melløs, mens neste onsdag tar vi turen til Oslo for å møte Skeid.

Det er allerede klart at FC Lyn Oslo har vunnet serien, og vi gratulerer de med seieren.

Mvh
Jonne og Lars