– Utrolig surt tap

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Spillerne tok tapet mot Bodø forskjellig, selv om stemningen var trykket i garderoben etter kampen. Jon-André Fredriksen mener det ikke er noen grunn til å deppe når laget spiller så bra fotball som mot Bodø.

Dette var nesten Strømsgodset-kampen i reprise, der vi skaper sjansene og styrer kampen, men svikter foran mål. Hva er problemet, egentlig?
– Ordet problemet er et vanskelig ord i denne sammenhengen, men det er synd at vi ikke klarer å sette en goal i første omgang når vi spilte veldig bra. Hadde vi scoret da, så ville det kanskje ha vært oss som hadde stukket av med seieren, men i stedet får de en goal, og da må vi frem på banen. Og da blir det en sånn kamp som det var på slutten hvor vi må frem med mye folk og de får kontringsmuligheter.


Vi kan være enige om at fotball kan være veldig urettferdig?

– Ja, men målene avgjør jo kamper. Vi har hatt det litt sånn nå at vi ikke klarer å sette de store sjansene. Vi er dessverre litt for udyktige foran mål i siste fasen av avslutningene.

Skyldes tapet i dag at dere fikk en psykisk knekk etter cuptapet for Godset og kampen satt litt igjen i hodet på enkelte spillere?
– Det tror jeg ikke! Den kampen er ute av kroppen for lenge siden og folk på tribunen kan selv se at vi spiller dem rundt i første omgang. Men vi kommer sterkt tilbake til høsten. Moss er jo som kjent et typisk «høstlag», avslutter Fredriksen.

Innleide VIF-spiller Jalal El Gharbi var sånn passe tilfreds med egen innsats etter kampen.


Hvordan var det å få tillit fra start i din første seriekamp i Adeccoligaen for Moss?

– Det var utrolig surt å tape denne kampen, når vi hadde så mange muligheter til å score mål. Vi burde ihvertfall scoret minst et mål i dag.

Hvordan opplever du kampen totalt sett?
– Det er jo jevnt spillemessig mens vi har flere og bedre sjanser enn dem. Men sånn er det i fotball av og til. Noen ganger så har man marginene mot seg, andre ganger med seg.

Hvordan vil du beskrive din egen innsats?
– Helt greit egentlig, men jeg har jo spilt bedre kamper før. Jeg er stort sett fornøyd med min egen innsats, men ikke med resultatet, sier en litt skuffet Gharbi til mossfk.no, før han forlot Melløs med retning Oslo for å ta en etterlengtet fotballferie.