Utnytt spisskompetansen!

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Kællane Steffen Nystrøm og Andreas Strand. To spillere med spisskompetanse; den ene med sin ekstreme fart og tobenthet, den andre med et suverent hode og flink til å binde opp spillere. Tross manglende uttelling, ser den minst fotballfaglige supporter potensialet. Er det deres tur mot Glimt?


En spiss for hver anledning

Spissen man velger å benytte må naturlig nok passe spilleopplegget som kamputviklingen krever. Trenerteamet har uansett en liten nøtt å knekke, for omstillingen må kanskje foretas i løpet av nitti minutter, og ikke før oppgjøret av den simple grunn at kampen får en annen karakter enn forventet. Backer og vinger opptrer heller ikke som i gamle dager da disse som regel lå klistret til sidelinjen, brukte farten mot dødlinja og slo inn. Andre typer har gjort sin inntreden.

Scorer bakfra
Profilen Amin Askar skaper veldig mye med sin løp bakfra, men han går nesten uten unntak høyt og sentralt inn i banen med ballen. I slike situasjoner er både spillere som Nystrøm og Strand ikke lenger så farlige. Strand får ikke vinklede innlegg; Nystrøm kan ikke gå på løp siden det allerede er foretatt av Askar. Og da har vi ikke kritisert Askar, som er toppscorer fra venstrebackplass! Men det kan forklare årsaken til at målene blir til fra andre posisjoner på banen.

Spill dem farlige!
Kællane har mer potensiale inne per spiller enn det kan virke som. Samtidighet, spille hverandre gode – som det å utnytte styrken til den enkelte medspiller – vil forløse noe hos dem som det ennå ikke har lykkes fullt ut for. Skal vi få se en Nystrøm og en Strand få utnytte sine ferdigheter, må spillere som oftest lykkes, trekke kollegene opp. Det kan bety en stikker fra Mo på rett tidspunkt. Nystrøm vil garantert løpe fra de fleste forsvar om ballen kommer i rett rom til rett tid. Her har det skortet til nå. Og det kan bety raskere baller ut til vingene uten alltid å gå veien om backene eller midtbanen, som vil gi Strand på topp mulighet i boksen ved innlegg fra siden. Brukes det for lang tid, får motstandernes forsvar relativt god tid til å pakke inn Strand og veien til scoring forverres.

Løsner mot Glimt?
Hvem av de herrer som spiller mot Glimt i morgen, vet bare Bakke og hans team. Tross tapet på onsdag, viser laget at det ikke har falt spillemessig. Tvert om. Den selvtilliten det gir, bør utløse ferdigheter hos alle kællane. Her på siden har vi fortsatt sansen for Steffen og Andreas. Og alle unner vel disse to nettkjenning. Det hadde gjort seg mot ligaens kanskje beste lag!

Vi ønsker Nystrøm og Strand lykke til sammen med resten av kællane!

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design