– Under pari, Moss!

Tekst: Hege Nilsen(hege@mossfk.no)

Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Det som skulle bli en overkjøring av Sparta Sarpsborg tilsvarende kampen i vårsesongen, endte i nok et tap for MFK. Laget fungerte ikke som helhet, og da èn mann måtte ta på seg alt ansvar, gikk det bare slik det måtte gå…

Moss åpnet riktignok ballet i Sarpsborg med en kjempesjanse i regi Steffen Nystrøm.
Spissen la en god pasning, men ingen gulsorte kamerater var tilstede for å avslutte på mål. Det hele endte i en duell der John Muiruri filmet seg til gult kort.

Moss var best de første fem minuttene, og det så ut til at dette kunne gå veien. Men så etter 7 minutter slapp Sparta til ved en sjanse som endte i corner. Moss klarerte.


10 minutter var spilt da Sparta satte inn sitt første mål. Det var dårlig kommunikasjon i forsvaret som utløste det bitre målet Moss kunne vært foruten. Forsvaret lot seg enkelt spille ut og skuddet fra Spartas midtbane-spiller burde Erik Holtan tatt. 1-0.

Første omgang bestod av feilpasninger og dårlig tempo i mosselaget. En av spillerne som utmerket seg positivt i første omgang, var Steffen Nystrøm. Likevel ble han for sjelden spilt på og fikk dermed ikke utnyttet sitt potensiale. I annen omgang ble han mer og mer borte og ble til slutt byttet ut.
Den ellers så gode John Muiruri hadde en vanskelig dag på jobb, og klarte ikke å bidra slik han pleier.

17 minutter var spilt da Sparta hadde nok en sjanse, men ballen strøk stanga og gikk ut til corner. Moss klarerte også denne, og gikk på løp, men ble tatt igjen på midten etter feilpasning.

Etter 24 minutter prøvde Nystrøm seg på et skudd, som gikk like utenfor mål.

Lagene gikk i garderoben med 1-0 til vertene, etter det som kun kan beskrives som den kjedeligste og mest tafatte omgangen fotball fra MFK så langt i år. Og bedre skulle det ikke bli – for etter pause fortsatte det samme spillet, med elendige pasninger, misforståelser og liten viljestyrke.

56 minutter var spilt da Moss hadde sin største sjanse for dagen. Kællane skjøt to ganger på mål, som tente et lite håp hos de tilreisende supporterne. Men Sparta snappet ballen og kontret mot Erik Holtan. Holtan viste seg fra sin beste side da han løp ut og stjal ballen fra Sparta-spissene.

Kampen var 59 minutter gammel da Geir Bakke bestemte seg for å bytte ut Steffen Nystrøm. Inn kom Lars Øvrebø, og Vidar Martinsen ble flyttet på
spiss-plass. Martinsen spilte en glitrende 2. omgang. Han var høyt og lavt,
spiss og midtstopper – alt på en gang. Mens de andre ti sov, jobbet Martinsen heroisk på alle posisjoner, avverget farlige sjanser og skapte noe for Moss.

Da Sparta kom på en kontring i 74. minutt, gjorde Jørgen Horn det han kunne for å avverge et nytt baklengsmål. Dommeren mente Horn felte sarpingen og pekte på straffemerket. Dessverre valgte Holtan feil hjørne, og Sparta økte ufortjent sin ledelse til 2-0.

I det 83. minutt ble kampens beste MFKer, Vidar Martinsen, felt, og skaffet Moss
straffe. Tommy Edvardsen gjorde det lett for keeper Sandem og satte straffen rett
i fanget hans. Det var rett og slett ikke Moss sin dag i sola i Sarpsborg.

Kampen ebbet dermed ut på 2-0, og Moss måtte reise skuffet hjem etter den svakeste forestillingen levert i mossetrøyer på lang, lang tid…