UMBRO CUPVi var et par av gutta som snakket om å sette sammen et lag av oss kompisene og melde oss på en innendørsturnering i løpet av julen/vinteren. Vi fikk høre om at det ble arrangert UMBRO-cup i Mysen i romjulen og siden det var relativt kort vei dit, meldte vi oss på.


                            Keeper Kevin Duve deltok på romjulsturnering i Mysen

Fra Moss FK deltok det 9 spillere på laget «Niños Rapidos»:
Tobias Hattevig, Mats Stølen, Krister Wemberg, Tuncay Öcalan, Ole-Martin Skagevang, Andreas Nygaard, Håkon Evensen, Anders Bjørkmann og Kevin Duvé i tillegg til to spillere ved navn Patrik Czajkowski og Pål Kirkerød (tidligere EBK spiller, nå Follo).

Gruppespillet:
Vi åpnet første kampen helt ok, mot «Trygves lag3» som bestod av trenere og noen spillere fra Ås IL, vi ledet 3-0 og hadde grei kontroll selv om de scorte to kjappe på slutten, det endte med 3-2.

Den andre kampen spilte vi uavgjort.
Og den tredje kampen var et lokaloppgjør mot Ekholt BK som også hadde meldt på et lag. I tidligere oppgjør innendørs mot Ekholt har vi slitt, men i denne kampen hadde vi full kontroll og ekholt kom kun til ved et par anledninger. Resultatet ble 4-1 til Ninõs Rapidos.

Den siste kampen vant vi også, 4-0 og dermed gikk vi ubeseirede og med en god følelse videre til sluttspill dagen etterpå.

Og i 1/8 finalen ventet Follo, og vi hadde mye å revansjere etter det begredelig tapet vi hadde mot de i siste seriekamp i IK-serien i år. (5-0 tap) Vi ble enige om å være disiplinerte og ikke «ruse» for mye når vi satt inn presset, samt at vi skulle ligge tett i mann defensivt. Kampen startet godt for vår del og etter at vi hadde trillet litt ball bak fant vi rom, og etter 2 min fant Mats Stølen målet etter selv og ha skutt en corner inn i feltet og ballen gikk via en follospiller og inn. Follo virket litt sjokkerte, men de kom seg raskt og scorte minuttet senere. Det gikk litt tid med trilling av ball bak før Ninõs fikk et frispark som Håkon Evensen satte igang raskt til Andreas Nygaard som fikk ballen på overlapp og kom alene med keeper og satte ballen. 2-1. Men Follo ga seg ikke, og utliknet noe heldig 1 minutt før slutt. Det ble straffekonk, og da blir det som tipping. Hvert lag fikk 3 straffer hver. Vi bommet på vår første straffe mens Follo satt sine 3.


       Tobias Hattevig var også en våre spillere som fikk vist seg frem i julen

Uansett, alt i alt var vi godt fornøyde med innsatsen vår, og til at det var den første futsalturneringen vi har deltatt i sammen så spilte vi god teknisk fotball med mange gode angrep og kreativitet.

Forøvrig, må vi jo gratulere tidligere materialforvalter i Moss, Martin Reier, som fikk prisen for «årets spiller» som han også fikk ifjor (noe for a-laget?). Laget hans, Atletico, røk ut i semifinalen mot regjerende norgesmester i futsal og vinner av helgens turnering, Team Kappa. Atletico bestod av nåværende og noen tidligere mossespillere; Halvard Lien Simonsen, Morten Bruun-Jacobsen, Jens Skogmo, Truls Steinsvik og Martin Reier.

MVH. Kevin Duve.