Uforløst repertoar

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Ungdommen får sjansen?
Det er på midtbanen det tilbakelegges flest kilometer i løpet av en kamp, og vi må for all del ha en frisk trio på søndag. Det gjenstår å se hvilke taktiske grep trenerteamet tar, men det åpner for den yngre garde i cupens tredje runde, antar vi.

Spisskjøp uaktuelt nå
Mediene er nå kommet til at vi trenger goalgettere. Det er så vidt nevnt på denne siden før. Og Bakke gjentar til det kjedsommelige at ”vi har dem vi har”, og viser til det økonomiske handlingsrommet klubben har. Dermed blir diskusjonen bare akademisk. mossfk.no har nevnt før at potensialet ligger i den enkelte spiller som er på banen hver kamp.

Forløse ferdigheter i kamp
For vi savner at spillerne tar ut sitt repertoar i de offisielle nitti minuttene de trener for en hel uke i forkant. Vi ser spillerne på trening og vet at det balltekniske nivået, frekkheten og fintene finnes i spillerkroppene, men sjelden tas de frem i kamp. Man kan godt si at en kamp ikke er det samme som på trening, men hva er vitsen med å finte ut alle lagkameratene på treningsfeltet, men ikke vise det i kamp? Det er avgjort uforløste ferdigheter i laget, også på topp hos Moss.
Vi tror fortsatt det meste sitter mellom ørene. I stedet for at fokuset rundt klubben er å få tak stadig bedre spillere, bør man ta tak i potensialet som ligger oppe i dagen. Da kan den mentale forberedelsen før en kamp bli det viktigste bidraget for å finne scoringsformen. For skal man ha en fiks ferdig goalgetter, skal det blas opp penger. Mye penger.

Begrunnet frykt
Moss kan slå hvem som helst, og kan nettopp avslutte Godsets cupdeltakelse onsdag kveld. Og når trener Dag-Eilev Fagermo misliker å møte et «så sterkt lag på bortebane så tidlig i cupen» (fritt sitert), forstår vi at noen har fått med seg Moss sine egenskaper denne sesongen. Vi ser ingen grunn til at frykten skal stå ubegrunnet etter nitti minutter. Kællane er fortsatt i slag.

Vi ses på Melløs onsdag kveld klokka 18.00!