– Tungt å ta farvel!

Joakim Klæboe innrømmer at det er en spesiell og uvant situasjon etter at han nå ikke lenger er ansatt i Moss Fotballklubb etter nesten seks sesonger i Melløs-klubben. 

– Og det er med tungt hjerte at jeg tok beslutningen med å trekke meg helt ut fra MFK, sier han til mossfk.no

Klæboe bekrefter at han ikke er arbeidsledig selv om han nå ikke inngår i noen posisjon i klubben.

– Neida, jeg tiltrer i stillingen som sportsjef på Wang Toppidrett, sier han. 

– Nå skal jeg benytte den neste tiden med å være sammen med familien for å lade opp batteriene og evaluere meg selv. Nå får jeg litt etterlengtet fritid som jeg skal benytte meg godt av ved siden av jobben på Wang.

Men hvorfor valgte du egentlig å trekke deg, Joakim?

– Grunnen er det at jeg og Haugen har jobbet tett sammen og hadde ansvaret med å få spillergruppa til å prestere. Men jeg må dessverre erkjenne at vi ikke har nådd det sportslige målet frem til nå denne sesongen. Derfor tok jeg det valget med å trekke meg ut i og med at klubben måtte foreta seg noe rundt klubbens A-lag. 

Positiv effekt
– Jeg er sikker på at klubben også neste sesong spiller i Adeccoligaen, selv om det ser mørkt ut per i dag. Du så jo hvordan Sarpsborg 08 lå an tabellmessig i 2008-sesongen da de hentet Roar Johansen som trener. Det fikk jo en umiddelbar og positiv effekt som løftet spillergruppa mange hakk oppover tabellen. Og året etter spilte de faktisk kvalik om opprykk til tippeligaen. 

Lærerike år
– Jeg er veldig stolt og glad for den tiden som jeg fikk i Moss Fotballklubb. Jeg har gått gradene som det så fint heter. Juniortrener, toppspillerutvikler, assistent-trener og en liten periode som hovedtrener etter at Geir Bakke forsvant til Stabæk. Jeg har fått æren av å være med å bygge opp lovende og lokale unggutter som i dag er fast på klubbens A-lag. 

Den beste tiden
Den beste tien var da MFKs juniorlag vant kampen mot Odd Grenland og kvalifiserte seg til sluttspillet til Jet-turneringen i 2006. Det var stort å få være en del av. Og under den korte tiden som jeg hadde ansvaret rundt A-laget i 2008 var høydepunktet da vi vant 4-0 hjemme mot IK Start som allerede var klare for opprykk den sesongen. Det er vel en av de beste mossekampene som jeg har opplevd. 

Videreutvikle spillere
– Mange av gutta som er på junior/rekrutt- og A-lag vil jeg til daglig jobbe med på Wang Toppidrett hvor jeg får jeg sjansen til å jobbe og utvikle dem videre i skolesammenheng. Det er jeg veldig glad for, mener Klæboe.

Positive mennesker
– Jeg har blitt kjent med utrolig mange herlige og positive mennesker i min tid i Moss FK. Det vil jeg aldri glemme. Jeg kommer alltid til å ha et kjempestort hjerte for klubben, og jeg ser ikke bort ifra at jeg kan vende tilbake som trener eller i en annen rolle i MFK ved en senere anledning. Jeg må også legge til at jeg garantert vil savne det å komme inn hovedinngangen på klubbhuset hvor det første jeg ser og hilser på er Alvin Holm, som sitter blid og fornøyd i glassburet sitt og møter meg med et «hei» eller «god morgen», kommer det lattermildt fra Klæboe.

Viktig å ha trua
– Jeg vil også benytte anledningen med å ønske det nye trenerteamet og spillerne lykke til med de gjenværende seriekampene. Jeg er sikker på at Moss Fotballklubb også neste år spiller i ADECCOLIGAEN 2011, avslutter Joakim Klæboe.