Trenerkandidater har meldt seg

Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

Styret fikk onsdag en orientering om hvilke kandidater som kan være aktuelle. Styrelederen holder foreløpig kortene tett til brystet og vil ikke si noe om hvem disse er.

– Jeg har ingen navn å komme med nå, men registerer at vi er i ferd med å bli en attraktiv klubb for unge, fremadstormende trenere.

– Hva har klubben gjort riktig, etter ditt syn?

– De rammebetingelsene vi presenterer og det potensialet klubben har, medvirker til at vi nå vurderes langt mer attraktive enn for kort tid tilbake.

– Det at Tørum har gjort en god jobb her og lyktes, gjør Moss FK ennå mer fristende, tror Rønningen.

Positive planer på anleggsiden og en sportslig spenstig målsetting har nok ryktesvis nådd flere miljøer i fotball-Norge, kan det se ut til. Fordelen med de nære bånd klubben har til – og vil ha – med Tørum og Høgmo, kan bli større enn man trodde ved Tørums varslede avgang.

– Likevel er ikke ett år mye for en klubb som tenker langsiktig?

– Det er helt klart ikke greit å ha en trener inne bare ett år. Men vi må forholde oss til denne verdenen hvor markedet er styrende, forklarer Rønningen. – Ingen er tjent med trenere eller spillere som vil vekk selv om de er bundet av en kontrakt, sier Rønningen, som nok fortsatt vil satse på en trener som vil være med noen år.

– Hva med spillerstallen for neste sesong?

– Vi har fortsatt satt en frist for Jon André Fredriksen og Tom Reidar Haraldsen ut denne måneden, og vurderer ellers hele tiden behovet forsterkninger.

Rønningen har invitert til pressekonferanse på fredag kl. 11. Der vil Moss FK’s ledelse fortelle om anleggssituasjonen sammen med entrepenøren og det sportslige opplegget generelt. Utover det forventer Rønningen en viss nysgjerrighet om trenersituasjonen. Naturlig nok. Det gjenstår å se om tiden er inne for å «slippe katta ut av sekken» alt nå…