Trener med A-laget

Fakta
Emil Totland som snart fyller 17 år er opprinnelig fra Bergen. Han flyttet til Jeløy som 7 åring. og har vært aktiv fotballspiller i Sprint Jeløy de siste ni årene. Bare det er jo imponerende i seg selv til tross for den unge alderen.

Andvendelig
– Jeg er en anvendelig fotballspiller som kan bekle de fleste posisjoner med unntak som midtstopper og keeper, jeg spiller en del som spiss, midtbane og som ving. Men spiller selvsagt der som trenerne vil ha meg, forteller Emil videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


                                                          Emil Totland (16)

Tok selv kontakt
– Jeg tok etter eget iniativ kontakt med Moss FK og spurte om jeg kunne få lov til å være med å trene med juniorlaget i vinter, og det fikk jeg lov til. Og etter noen treningsøkter så ble jeg tilbudt plass hos Junior Elitelaget som spiller i interkretsserien. Jeg fant ut at jeg måtte skifte beite for å få fart på karrieren som fotballspiller på høyere nivå. Moss er jo kjent for å være flinke til å utvikle talenter, legger unggutten til.

Skuffende start
– Planen var jo at jeg skulle få være med A-laget for å trene fotballøkt på kunstgressbanen i ettermiddag, men grunnet den ekstreme kulden så ble denne økten avlyst og erstattet med styrketrening på Spenst treningssenter. Men det var interessant det også. Jeg skal være med og trene med A-laget hver dag denne uken for å kjenne på nivået, forteller Emil som også innrømmer at det kom overraskende brått på når han fikk forespørselen. En utfordring som han tok på strak arm, vel og merke.

(Tekst og foto: Alvin Holm, mossfk.no)