Trått og vått, men viktig seier !

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Ambisiøse Moss
Med seieren i boks, kunne kællane gå i en varm dusj etter et særdeles ufyselig vær på Melløs søndag kveld. Glatt bane spilte kællane mange puss, og spillerne var overmåte ambisiøse med hensyn til egne ferdigheter. Det straffet seg raskt, og ga bergenserne overganger. De ble sjelden farlige. Moss hadde sine muligheter på et merkelig høytstående Løv-Ham. Hårfine offsider hindret store mossesjanser.

Alt for omstendelig spill!
Omstendelig spill rundt egen sekstenmeter og farlige tversoverpasninger på hålkeføre, tok pusten av hjemmepublikumet i perioder. Bortelaget fikk bare sjanser fordi Moss brukte alt for lang tid på egen banehalvdel. I perioder spilte likevel Moss pen five-a-side på midten, og det var faktisk nødvendig. For bevegelsene var ikke bra nok fremover i store deler av kampen. Det virket utrolig nok som spillerne ikke orket løpene.
Moss hadde imidlertid full kontroll i første omgang.

Løv-Ham best på overtid
Annen omgang ble preget av Løv-Hams forsøk på presse Moss bakover på banen de første minuttene, før Moss overtok. Så ga hjemmelaget fra seg initiativet etter halvspilt omgang.
Løv-Ham ble likevel sjelden farlige, når vi ser bort fra minuttene på overtid. Da sendte de også opp keeperen, uten å lykkes.

Flott mål!
Moss scorte i en av sine dårlige perioder, etter en corner fra Tommy Edvardsen som stusset hodet til Fabien Vidalon. Stussen i det 57. minutt gikk rett på godfoten til kaptein Christian Michelsen. Pang – opp i nett-taket. Flott mål!

Hvorfor faller vi bakpå?
Kapteinen løp og slet fælt i dag, og var ankeret sammen med stopperne. Svake prestasjoner preget Moss på flere plasser, og publikum ble etterhvert iltre. Backene hadde ikke dagen, og bommet på det meste av pasninger. Omstendeligheten var
påtagelig og viljen til å være kreative, uteble. At Moss er spillemessig bedre enn Løv-Ham er ikke et pluss alene. Det er forventet. At laget faller så til de grader bakpå de siste tyve minuttene, begynner å bli en tendens. Løv-Ham ble invitert inn i kampen, og holdt på å rote det til for Moss. Men kællane holdt helt inn og vant fortjent. Moss ligger nå på femte plass med ni poeng. I fjor hadde laget kun tre poeng etter like mange spilte kamper. Dét er viktig å ta med seg på en litt svak dag!

Fabien stor i dag
Best på Moss i kveld var Fabien Vidalon. Aggressiv, oppofrende og sterk i duellene. Hakk i hæl synes vi Gudbrand Ensrud kom. Midtbanen ble for treg og tung, og Moss skapte knapt en sjanse utenom målet. Sånn sett var Moss igjen effektive. Det gikk forferdelig trått der ute, og vi skal være vennelige og legge det meste av skylden på føret. Det er tungt å løpe i nitti minutter når vanndammene legger seg på Melløs…