To poeng glapp på slutten

Interkretsserien-2009, 16. runde:

Junior Elite: Moss – Lyn 2-2  (1-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 12.08.2009
Kl: 19.45

Målscorere:
1-0, Mads Kaxrud
2-0, Are Larsen
2-1, Ukjent
2-2, Ukjent
 


Startellever Moss:

Kevin Duve, Mads Kaxrud, Aleksander Thers, Andreas Kjærnes, Jørgen Skifterud, Are Larsen, Andreas Nygaard, Tobias Hattevig, Martin Holmen, Vegar Edelsteen, Marius Alexandersen.

 

Benyttede reserver:

Vegard Andersen, Anders Bjørkmann, Håkon Evensen

 

 

Moss FK ledet 2-0 mot Lyn torsdag kveld etter scoringer av Mads Kaxrud og Are Larsen, men klarte ikke å holde på ledelsen og Lyn kom tilbake og sørget for at det ble poengdeling på Melløs torsdag kveld.

 

Isolert sett er ikke poengdeling mot Lyn noe dårlig resultat. Lyn har et bred og god stall full av kvalitetsspillere. Likevel føles det bittert at ikke alle tre poengene ble igjen på Melløs ut i fra at vi ledet 2-0 

 

Det har vært en stor utfordring for trenerteamet de to siste ukene med to tredjedivisjonskamper samt en i interkrets i uken. Denne hektiske perioden avsluttes med tredjedivisjonskamp mot Kvik Halden torsdag kveld. Kampbelastning har vært en stor faktor og vi har prøvd å rullere slik at det ikke har blitt for mye kamper på hver spiller. I tillegg har den hyppige kampfrekvensen gjort at det har gått ut over treningshverdagen hvor mange spillere borte til kamper samt mye restitusjonstrening har ført til en noe amputert treningshverdag.

 

Kampen mot Lyn startet med at lagene følte litt på hverandre. Etter hvert fikk Lyn et lite overtak i banespillet. Moss på sin side hadde gode perioder hvor de produserte farligheter, men høye skuldre virket å inn på presisjonen på den siste tredjedelen av banen. Lyn hadde et par store sjanser, men MFK klarte å ri unna.

 

Moss tok ledelsen på et flott angrep etter 38 minutter. Høyreback Mads Kaxrud brøt et oppspill og tok med seg ballen oppover kanten. Deretter spilte han ballen til Martin Holmen som dro av en Lynspiller og tok med seg ballen videre. Mads Kaxrud fortsatte sitt løp fra backplass og inn i boksen hvor han fikk ballen fra Martin Holmen. Mads var kald og satt ballen flott inn i mål bak Lynkeeperen.

 

Stillingen holdt seg til pause og Moss gikk til pause med 1-0 ledelse etter å ha vært det giftigste laget.

 

Etter 51 minutter doblet Moss FK ledelsen etter scoring av Are Larsen. Are gikk på et flott løp fra sin indreløperposisjon og god bevegelse i boksen førte til at han kunne sette inn dagens andre mossescoring.

 

På dette tidspunktet hadde MFK full kontroll på Lyn som virket noe resignerte. MFK kjørte kampen og fortsatte å skape farligheter.

 

Dette varte til det 58 minutt hvor det er en hendelse som fører til at kampen endret totalt karakter.

Lyn slår en ball gjennom vår bakre firer, men linjemannen vinker offside på en Lynspiller. Ballen triller inn til Kevin Duve i mossemålet, og dommeren roper at Moss har fordel. Kevin legger ned ballen og tar noen skritt tilbake. Han får beskjed at medspillere og trenere at dommeren ikke har blåst. Kevin så ut til å ikke å ha hørt dette. Kevin forteller at dommeren har blåst, noe han ikke har. En våken Lynspiller snapper da ballen og setter den i mål.

En nesten identisk situasjon hendte i Adeccoligakampen mellom Skeid og Løv-Ham på Bislett tidligere i år. Klippet finner man på youtube hvis man ønsker å se det. En slik situasjon skal ikke oppstå.

 

Gjennom denne situasjonen bød man Lyn opp til dans. Lyn takket ikke nei, og etter denne scoringen gikk Lyn rett i strupen på MFK. I det 78. minutt fikk Lyn utligningen etter å ha fått ganske fri vei inn til mål. Lyn-spilleren drar seg gjennom på sin høyre side og enktelt får han spilt videre til en annen Lynspiller som får det enkelt med å sett ballen i mål. Dette målet er også av den svært enkle sorten, og burde vært avverget lenge før det ble farlig i boks.

 

Etter denne scoringen ønsket begge lag å score. Lyn hadde overtak i banespillet, men MFK var farlige på overganger. Likevel ble det ikke fler scoringer, og det endte 2-2 på Melløs.

 

Det var unødvendig å slippe Lyn inn i kampen på denne måten som vi gjør, og når vi får det trykket mot oss må vi lære oss å utnytte dette på en bedre måte. Lyn flyttet opp laget, og etterlot seg stort bakrom. Med større nøyaktighet og klokskap kunne vi utnyttet dette på en bedre måte. I stedet å se opp etter medspillere og gode pasningsvalg ble MFK for heite og skulle «måke» ballen langt vekk for enhver pris. Dette førte til mange slurvete klareringer og dårlige pasningsvalg. Lyn vant derfor mange baller og kunne sette fart mot målet vårt gang på gang.

 

I en slik kamp som mot Lyn er det mye læring i for de unge spillerene. Både da det gjelder keeper Kevin Duve, som forøvrig spilte en ellers god kamp. Dessverre for keepere er det slik at situasjonen som blir husket er den ene feilen de gjør. For utespillerne er læringen det å være mer kjølige når vi har et press mot oss når det gjelder pasningsvalg og taktiske valg.

 

Mvh

Jonne, Tore, Lars

 

Neste interkretskamp spilles borte mot Skeid på Nordre Åsen kunstgress neste torsdag (20/8) klokken 1945. Mossinger som er i nærheten oppfordres til å møte opp for å støtte juniorkællane i kampen om tre poeng.