To kamper igjen!

Med fem poengs avstand til laget som i øyeblikket ligger på den «øverste» nedrykksplassen, Molde 2, skal mye gå galt om ikke Moss berger plassen. Med til historien hører også at Skarbøvik og Birkebeineren, som ligger på plassene bak MFK, møtes i helgen.

For MFK er det uansett viktig å gjøre sin del av jobben, og første motstander er altså Førde. De slo Moss 5–1 på Melløs i sommer og var lenge med i opprykkstriden. Nå ligger overraskelseslaget fra Sogn og Fjordane seks poeng bak lederlaget Bærum, og med en mye dårligere målforskjell. Det er med andre ord bare i teorien at Førde fortsatt kan rykke opp. I forrige serierunde kjempet Førde seg til 3–2 seier over Østsiden etter å ha ligget under med to mål til pause. I runden før ble det tap 4–1 for Kjelsås.

Med like god innsats som tidligere i høst bør Moss ha gode sjanser til å kapre minst ett poeng i Førde lørdag. Kampstart for kampene i 2. divisjon er kl. 13.00 de to siste serierundene.

Siste motstander i høst er Østsiden på Melløs neste lørdag. Østsiden slo MFK 4–0 på Østsiden Idrettsplass i begynnelsen av juli, og det var etter den kampen Moss fikk hentet inn Arne Erlandsen som trener. Siden har MFK kapret 24 poeng, Østsiden nesten ingen. Det ble også tap i forrige serierunde, og nå ser det svart ut for Drillos gamle klubb. Klarer de å slå Kjelsås på hjemmebane i morgen har de fortsatt et håp om å klare seg, med tap er nedrykket nesten klart.

I toppen av tabellen står det mellom Bærum og Asker: Bærum leder med to poeng og har igjen Vålerenga 2 borte og Nesodden hjemme. Asker har Nesodden borte og Førde hjemme, det går mot en thrilleravslutning!

(Tekst: Knut Hovland/Foto: Alvin Holm)