To formlag møtes på Eidsvoll

Av Knut Hovland

Eidsvold Turn er et godt hjemmelag (4-3-1), men har også en god bortestatistikk (4-2-2). Den er nesten identisk med bortestatistikken til MFK (4-1-2). På tabellen ligger også lagene nesten helt likt, begge med 29 poeng – men Moss med et plussmål bedre.

Her går det åpenbart mot nok et jevnt og spennende oppgjør, akkurat som i vårkampen på Melløs. Da halte MFK i land en 3-2-seier etter at Eidsvold hadde hatt ledelsen 2-1 en stund.

I de fire siste kampene har Eidsvold Turn slått Lørenskog 4-1 hjemme, Harstad 3-1 hjemme, de har tapt 2-1 for Kjelsås borte og slått bunnlaget Drøbak-Frogn hele 7-2 borte. Sterke resultater og nesten fire mål per kamp i snitt.

MFK har på sin side slått Mo IL 6-1 hjemme, Lørenskog 4-2 borte og Harstad 4-0 hjemme. Med andre ord tre på rappen etter det kjedelige tapet for VIF 2 på Melløs i slutten av juli.

Det eneste laget Eidsvold Turn har tapt for hjemme hittil i sesongen, er Kvik Halden. Det ble en skikkelig blåveis på Myhrer stadion med 0-3 dagen etter 17. mai. Så spørs det om avdelingens andre Østfold-lag klarer å kopiere den bedriften, vi får krysse fingrene for det!

Både Eidsvoll og Moss har ellers stått sentralt i feiringen av Grunnlovsjubileet dette året. Første del av året var Eidsvoll naturlig nok mest i vinden, men de siste ukene har det handlet mest om Moss og avtalen som ble undertegnet i Konventionsgården 14. august 1814. Og flere historikere har sagt at den kanskje var viktigst, ikke minst fordi den betydde så mye senere i unionen med Sverige.

Det laget som vinner lørdag står sterkt i kampen om en topp-tre-plassering i denne avdelingen. De to lagene foran MFK og Eidsvold, Kjelsås og KFUM, møter henholdsvis Drøbak-Frogn hjemme og Mo IL borte. Vi tror det blir full pott på begge lagene, men likevel går vi mot en spennende høst.

Neste helg møter Moss FK nesten fortapte Drøbak-Frogn på Melløs, det er bare å glede seg!


Eidsvold Turn slo Drøbak-Frogn 7-2 forrige helg. (Foto: etf-fotball.no)