Tilbake til vingbackspillet !

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Bare nesten for Bryne
Bryne tapte kamper i vårsesongen, og slitasjen ble for stor til at trener Magnus Johansson kunne fortsette. Hans Olav Frette fra trenerteamet har overtatt og gjort sakene sine bra. Bryne har i likhet med Moss slitt med å komme tilbake i Tippeligaen etter nedrykket i 2003. Laget var likevel nær opprykk foran kvalik-kampene mot Odd Grenland i fjor. Oppgjørene, med innleide keeper Erik Holtan fra oss, viste at Bryne ikke var moden for den gjeveste ligaen. Det ble med forsøket.

Jon André inn for Mahmoud
Igjen er vår egen Mahmoud El Haj ute med karantene og har mistet mye spilletid på tullete kort. Det er å håpe at dette stopper nå, og at han tar ut aggressiviteten i spillet og ikke overfor ufine motspillere. Ofte ser dommeren bare den siste hendelsen i en fight, og det kan derfor føles urettferdig å få stempelet som ”rå” på seg. Mahmoud er for god til å sitte på tribunen! I stedet spiller altså Jon André Fredriksen, vår slepne tekniker, som ikke helt har innfridd. Får han de rette øyeblikkene, kommer målene raskt. Mot Notodden viste han hvor farlig han er for ethvert forsvar og puttet to mål på et par minutter, på arrogant vis. Frekkheten lenge leve! Må han bare holde kampen ut!

Ta med backene!
Kampen mot Molde ga ikke alle svarene å hvor Moss ligger i forhold til de beste. Til det ble kampen for preget av fem minutter med rar dommeravgjørelse, straffebom og lange diskusjoner. Vi fikk se en svært god Magne Hoseth, men ellers gjorde Molde ikke mye av seg. Det er heller ikke enkelt å spille mot ti mann som tenker defensivt. Moss overrasket imidlertid med lange baller ut på vingene, noe som faktisk fungerte (spesielt for Mahmoud), men ikke fikk sin forløsning foran mål. Vingbackspillet var likevel fraværende, og dermed kjørte kællane seg fast i et kompakt Moldeforsvar på midten i neste fase. Innleggene kom ikke. Hver kamp lever sitt liv, men kantene er til for å brukes. Masse gress ligger ofte ledig for den som tør komme bakfra!

Putte flere
Vi er fortsatt tilfreds med årets sesong. Laget virker mer samlet og solid enn fjorårets versjon, men det er ingen overdreven påstand å hevde at en goalgetter gjør forskjellen på femteplass og opprykksplass. Det er likegyldig hvem som scorer. Men den som gjør det bør i alle fall putte på flere! Som ved åpent mål, litt sent i annen omgang mot Molde…

Gleder oss!
Optimismen og gløden er stor i laget. De fleste spillerne gir sterkt uttrykk for å trives og glede seg til trening og kamp. Spilleglede smitter. Vi ser frem til bortekampen mot Bryne. Lykke til på Jæren!