Tidenes yngste!

Håkon Fredrik Kolsvik, som spilte sine yngre år for Ekholt BK, ble tatt opp i A-stallen foran årets sesong. Han har spilt for A-laget i vinter, men da kun i treningskamper. Noen minutter før full tid i serieåpninga mot Strømsgodset II kom imidlertid debuten i en offisiell kamp. Og dette gjorde han samtidig til tidenes yngste spiller for Moss FK. En historisk dag, både for Kolsvik selv og for MFK.

Se spillerprofil-videoen av Kolsvik

Den nye rekorden for den yngste spilleren som har spilt i en offisiell kamp for Moss FK er: 15 år, 7 måneder og 9 dager.
Hovedpersonen selv tar rekorden med fatning.

– Jeg tenker ikke at det betyr så veldig mye at jeg er tidenes yngste. Samtidig var det mye følelser i sving da jeg kom innpå ettersom det var debuten min. Glede, og stolthet. I tillegg er det jo en bekreftelse på at jeg kan spille fotball, sier Kolsvik.

Thomas Klaussen går av og gir plass til tidenes yngste spiller for MFK gjennom historien

Hovedtrener Ole Martin Nesselquist har tatt opp flere unggutter i A-stallen og er veldig tydelig på at MFK skal ha en ung og lokal profil. Senest på torsdag kunne vi lese litt om hans tanker rundt Kolsviks debut:

«I seriestarten dro vi til Drammen med 12 lokale spillere i troppen. Igjen vil det være flere lokale i både 11’eren og i troppen, og det er slik vi skal være. Vi skal være en klubb for unge, lokale spillere som ønsker å bli gode. Derfor var det også gledelig at vi kunne gi Håkon Kolsvik sin offisielle debut på A-laget. (…) Slik ønsker vi å være: En klubb som underholder og som gir lokale gutter muligheten.»

Mot Odd III er Kolsvik på ny en del av kamptroppen, sammen med en annen unggutt, Markus Holder Jenssen (16). Jenssen kan bli tidenes nest yngste spiller for MFK. Kanskje blir det spilletid for en av de, eller kanskje begge.

Håkon Kolsvik får dødball-instrukser av spillerutvikler Eirik Amundsen