Temperaturen tilbake i laget

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Nå frister begge lagene tilværelsen i Adeccoligaen.
Ingen av de tidligere så etablerte toppserielagene har maktet å karre seg opp igjen. Søndag bør kællane legge igjen gamle myter om at Sogndal er umulig å slå på eget gress.

Fotball kan være rettferdig
Kællane viste mot Løv-Ham at det går an å vinne kamper selv med lite sjanser og med mye individuelle feil i laget. For det var det. Moss lå klart over i spill, selv om det gled dårlig fremover. Da scoringen kom et kvarter ut i siste omgang, følte vi at fotball endelig er litt rettferdig. At Løv-Hams trener mener poengdeling ville vært rettferdig, viser bare hvordan den enkelte av oss vurderer en kamp subjektivt. Det er vel noe av sjarmen med spillet.

Apropos subjektivt
De av oss som leser lokalavisenes poengutdeling til spilleren i etterkant av kampene, vet at ingenting er mer subjektivt vurdert enn akkurat det! At to journalister fra hver sin avis i byen gir én og samme spiller flere poeng mer eller mindre enn den andre, får oss til å trekke litt på smilebåndet. Her har det gått for fort eller så har man sine yndlinger som en gang spilte på det nivået man legger spilleren – i en helt annen kamp! Det kan jo ikke være mulig at en spiller som får 2 ett sted får 4 ett annet, sånn objektivt sett. Men vi skal ikke kritisere. I mossfk.no spriker nok vurderingene like mye internt som i forhold til dagspressen.
Vi får bare håpe trenerne er de mest objektive…

Temperatur er bra
Moss har vært velsignet med en bra tropp en stund, med Amin og Fabien på beina, og de har sågar profilert seg de første kampene. Hissigproppen fra France, Fabien Vidalon, har bra sportslige holdninger på banen, og sparer seg ikke. Munnhuggeriet de nevnte spillere imellom under kampen mot Løv-Ham, tror vi bare er inspirerende til å yte mer ved neste takling. Vi har jo absolutt savnet tenning hos den enkelte spiller som kan vekke medspillere til innsats. Temperatur på banen, dog uten langvarig ondskap i blikket, er med på å skjerpe. Det vet den som har spilt noen kamper selv.

Bite oss fast øverst
Søndag bør all tenning samles mot Sogndal. Kampen vil bli et foreløpig veiskille mellom toppsjiktet i ligaen og middelhavsfarerne. Vi ønsker ikke Moss blant de middelmådige i år, og de ni poengene vi har kapret, bør være et særdeles fint utgangspunkt for å bite seg fast på øvre del.
Men kællær: Ikke lag så mange frispark utenfor seksten. En mann ved navn Håvard Flo (hvis han spiller da) er laget for å presse baller inn med hode og kropp på dødballer. Han er ingen fjærvekter, så føl dere fri til å løse opp med et spark hvis presset skulle bli stort. Trenger ikke spille oss ut fra målstreken hver gang…

Lykke til i saftbygda!