– Tålmodighet er nøkkelen

Da var sesongen 2018 i gang. Nå handler det om å trene godt, og bli litt bedre hver eneste dag. I 2017-sesongen opplevde vi at fysikken vår var en klar styrke sammenlignet med motstanderne. I år møter vi enda bedre motstandere, og derfor skrur vi også opp fokuset på fysisk trening. Vi har én økt i uken som kun er fysisk rettet mot skadeforebyggende trening og kondisjonstrening. I tillegg starter vi også i år hver trening med sirkeltrening hvor vi forebygger skader. Vi kommer også i år til å ha sekvenser uten ball for å skape et godt fysisk grunnlag slik at vi skal holde gjennom hele kamper, og aller helst løpe mer og raskere enn motstanderen. Derfor vil vi trene tøffere i vinter enn i 2017, slik at vi også i år skal være bedre trent enn motstanderne våre. Det er helt klart målet.

Rent taktisk møter vi en litt annen type fotball i 2018, og ikke minst mye bedre motstandere. Derfor må også vi tilpasse oss noe, samtidig som vi skal videreføre det gode grunnspillet vårt fra 2017. Vi startet en god prosess på å skape identitet i spillestilen vår i fjor, og dette skal vi bygge videre på samtidig som vi ønsker å bli bedre i vårt eget overgangsspill. Vi skal også jobbe videre med både forsvarsspill og angrepsspill, og bli litt bedre hver dag. Vi kommer til å ha 4-5 fotballøkter i uken i tillegg til kamp, og disse øktene skal vi bruke så godt vi kan. Kanskje den viktigste suksessfaktoren vår i fjor var at vi kom på trening for å lære, og det må vi gjøre i år også.

Spillerlogistikken er det mange som lurer på. Spillerlogistikk blir vanskeligere og vanskeligere jo høyere man kommer. Vi jobber hele tiden med å kartlegge spillere, og har god oversikt på markedet. Men vår førsteprioritet i vinter har vært å forlenge de viktigste brikkene slik at vi sikrer oss kontinuitet. Dette er vi i sluttfasen med nå. I tillegg vil det komme flere utenfra, men her velger vi å ha litt «is i magen». Det er viktig at vi treffer på de spillerne vi henter inn! Og da kan det være fornuftig å bruke litt lenger tid, for å finne den riktige personen og spilleren. Vi merker godt at vi ikke er konkurransedyktige på økonomi, men vi er konkurransedyktige på miljø, prestasjonskultur og treningskultur. Og vi skal finne de spillerne som kommer til oss fordi de vil trene hardt og godt, og fordi de vil bli bedre. Her er definitivt tålmodighet nøkkelen. Det vi er helt sikre på er at vi allerede nå har en god stamme på plass, og en veldig god treningsgruppe.

Allerede fredag starter vi med kamper mot Sarpsborg 08. Kampstart er klokken 18:00 i Østfoldhallen, og her vil vi stille et slagkraftig lag. Det vil også være nye ansikter som kler på seg gult og sort denne kampen, og vi håper mossinger møter opp og slår «smurfene» i tribunekampen allerede i den første treningskampen. For selv om Sarpsborg 08 har lagt en god sesong bak seg med cupfinale og medalje, er vi fortsatt best på tribunen.

La hjertet slå…

Med sportslig hilsen
Ole Martin