Svart dag i Sarpsborg

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Mossingene møtte opp i stort antall på Sarpsborg stadion, men gikk til slutt skuffet hjem. Det var til tider så svakt ute på matta, at man knapt trodde sine egne øyne. Og Sparta var ikke mye bedre enn bortelaget. Målene laget fikk var lettkjøpte, og seieren ble dermed litt flatterende. Likevel kjempet sarpingene betydelig mer i duellene, og på det kan man faktisk vinne kamper.

Det startet dårlig for Moss med gult kort til «Mo» for filming – det nærmeste Moss kom eleganse i dag. Sparta lå svært langt bakpå fra start, og forsøkte å lokke kællane fram. Senere fant sarpingene ut at Moss var helt greit å komme på høyde med og skapte noen farligheter. Senere dabbet det hele av. Lagene gikk i garderoben på 1-0 til vertene.

Forhåpningsfulle supportere i klokkesvingen så fram til et «nytt lag» på banen etter hvilen. Det skjedde bare i lite monn. Sparta lå om mulig enda mer bakpå og polet baller ut, etter svært lite kreative forsøk fra Moss. Det var stort sett bare ett lag på banen i annen omgang, men Moss greide aldri å produsere veldig farlige angrep. Fem minutter før slutt, fikk Moss straffe etter felling av den nylig oppflyttede spissen Vidar Martinsen (!) Straffen satt Tommy Edvardsen like godt i fanget på keeper Thomas Sandem. Keeper lå allerede i det hjørnet backen valgte å sette ballen. Symptomatisk!

Vi sliter med å finne årsaken til mangelen på innsats og vilje. Det gikk fryktelig sakte i dag, og spillerne virket til tider paralyserte. Igjen ser det ut til at psyken spiller laget et puss. Hvis ikke DET er årsaken, bør spillerne trene mer kondisjon og styrke. Vilje til å gå på løp og ditto vilje til å gå i dueller, er en soleklar forventning fra trofaste supportere. Dette var for slapt, kællær!