Svar på tiltale

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Kællane kjempet Hønefoss helt ut av stilen på Melløs i ettermiddag, og hadde tidvis høy fart i lengderetningen. Dette skapte minst ett dusin sjanser, hvor Moss omsatte halvparten i mål. Meget sterkt!

Viljen, aggressiviteten og skuddene gjorde kampen til en festforestilling sett med mosseøyne. Sjelden har så mange avslutninger ligget i nota, og Hønefoss bør egentlig være tilfreds med resultatet.

Vi er begeistret over Jon-Andrés håndtering av ballen i fart, og noe av det mannen finner på, er det høy klasse over. Når også Muiruri briljerer, er det moro å være tilskuer på Melløs. At Jonas Krogstad har hevet seg, gjør alt mer spennende foran målet. Måten han presser ballen i nota på, etter et lekkert innlegg fra høyrekanten, er det klasse over. Vi synes også Tommy Edvardsen er solid på venstrebacken i dag. Til slutt skal vi ikke glemme unge Nystrøm, som viser hva han er god for i de anledningene som kom. Dermed fikk den lille flokken på 1400 se et nytt Moss, men de tør nok ikke slippe begeistringen helt løs. Ennå.

Var det så ikke noe å sette fingeren på? Ingen match er perfekt. I dag scorte Moss seg opp til 5-0. Så la laget seg til ro laaangt bak. Sikre seieren? Vi skjønte ikke helt dette, halvveis i annen omgang. For med det kom Hønefoss inn i kampen og puttet to helt unødvendige mål, sett med våre øyne. Var det særlig farlig? Nei. Bare irriterende. Bare spør Erik Holtan.

Er dette et permanent vendepunkt? Svaret kommer mot Follo i Ski, vil vi tro. En meget vanskelig motstander. Men det trives visst kællane med nå?
Gratulerer så langt, kællær!