Surt poengtap mot serielederen

Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)


Fakta:
Tirsdag 6. september 2005 kl. 18.30
Melløs, hovedbanen
Moss FK II – Korsvoll 2-2 (1-0)
Moss: Edvardsen (16 str.), Krogstad (57)
Korsvoll: (49, 90)
Gult kort: Lars Herbert Nordgård, Steffen Lilleng, Moss

Laget:

Keeper Joacim Heier
Venstreback/kant Halvard Lien Simonsen
Stopper Terje Tangen
Stopper Vidar Martinsen
Høyreback Jens Skogmo
Midtbane Christian Udnæs (Håkon Dahlbom 45 min
Midtbane Steffen Lilleng
Midtbane Lars Herbert Nordgård
Midtbane Tommy Edvardsen
Midtbane Knut Hovel Heiaas
Midtbane/spiss Jonas Krogstad

Mossingene la press på Korsvoll fra starten av, med sitt beste mannskap for året. Korsvoll beviste likevel at de har et godt besatt lag med gode ferdigheter. Topplaget i 3. divisjonsavdelingen Moss spiller i kom likevel aldri til mer enn 4-5 sjanser i kampen. Vi må kunne si at Korsvoll utnyttet det de hadde – godt!

Allerede etter 8 minutter glir venstreback Halvard Lien Simonsen gjennom bortelagets forsvar og blir tatt. Dommeren som står godt plassert gjør ingen tegn til å blåse. Sett fra tribunen er dette straffe! Moss fortsatte imidlertid sitt gode spill og Tommy Edvardsen var stadig på farten på høyresiden og foret spissene med innlegg. Så i det 16.minutt spiller hjemmelaget litt ball i hatt med Korsvoll og en stikker blir sendt på Krogstad, som alene mot mål holdes igjen. Denne gangen peker dommeren på straffemerket. Banens beste, Tommy Edvardsen, gjør ingen feil og setter ballen til venstre for keeper. 1-0!

Vi noterte videre en kjempesjanse for herrene Krogstad og Heiaas, som i felleskap ikke greier å overliste Korsvollkeeperen. Her burde det stått 2-0. Etter dette faller Moss litt ned og pasningene sitter ikke så godt. Likevel produserer Korsvoll ingenting av farligheter. Moss er fortsatt farligst og skaper sjanser på overganger. Vi noterer en heading i tverrligger og en stang etter cornere, og Korsvoll slipper billig unna!

I pausen går Christian Udnæs ut og Håkon Dahlbom går på venstreback. Simonsen flyttes et hakk opp.

Korsvoll kommer på en av sine få farlige visitter etter 49 minutter og får corner. Korsvoll viser stor hodestyrke og ballen fyker utagbart bak keeper Heier. 1-1.
Vi satt med en følelse av at dette var fryktelig flatterende, og Moss straffer Korsvoll på en fin overgang etter 57 minutter. Et herlig løp fra Edvardsen og det påfølgende innlegget sklir Krogstad ballen i mål fra 5 meter. Kampens flotteste angrep! 2-1 !

Etter dette blir det litt stillingskrig, og lite skjer foran målene. Først i det 77. minutt flikker Krogstad frekt gjennom Korsvoll-forsvaret og kollega Heiaas har fri bane til mål. Skuddet er ikke godt nok plassert og går utenfor stengene. Her burde Moss punktert kampen!

I stedet skjer det som ikke skal skje. Korsvoll får en overgang på høyresiden i det 90. minutt, og solide Vidar Martinsen gjør sin første feil for kvelden. Innlegget etterpå sklis inn av medspiller på Korsvoll-laget foran et utspilt mosseforsvar. 2-2.
Kampen blåses av minutter senere, og Korsvoll stjeler med seg ett poeng.

Det var to gode lag på banen i dag, og Korsvoll beviser at de er divisjonens beste lag sesongen sett under ett. Når Moss topper laget med 9 a-lags spillere og reserver bør laget likevel vinne denne kampen. Korsvoll produserer lite foran målene, mens Moss brenner sine.

-Vi gjør en god kamp og flere a-lags spillere hever oss, sier trener Rune Tangen til mossfk.no etter kampen.
-Hvordan vil du beskrive kampbildet ?
-Vi gjør en god førsteomgang, men faller vel litt i annen. Korsvoll er et godt lag, men mot oss produserer de lite. Vi burde derfor vunnet, sier en litt ergerlig Tangen.
-Det er ikke nødvendigvis slik at a-lagsspillere hever laget i 3. divisjon?
-Nei, men i dag står Tommy frem og er vår beste sammen med Vidar. Jeg mener de gjør en god kamp sammen med resten, konstanterer mossetreneren.

mossfk.no mener Tommy Edvardsen med sine løp og innlegg skaper de fleste sjansen for Moss. Han har god balanse i kroppen og har ferdigheter med ballen i bena. Vidar Martinsen imponerer med samme aggressivitet som på a-laget og gjør få feil. Faktisk bare én, men den ble til gjengjeld ”fatal”, dessverre. Jonas Krogstad skal ha pluss for bidraget til scoringene, men sliter med sitt ”uvennskap” med ballen. Flere spillere presterer bra, og de yngste sto ikke mye tilbake for de mer meritterte. Heier sto godt i mosse-buret og avslutter kampen med en kjemperedning på stillingen 2-2.